Scoala Gimnaziala Smardioasa
Smardioasa, Teleorman

Prezentare

 

Inscrierea copiilor in invatamantul primar 2019-20120

 

 

1. Informatii generale privind unitatea

 

Tipul unitatii de invatamant:Scoala Gimnaziala

 

Forma de invatamant:Invatamant de zi.

 

Forma de finantare (proprietate): De stat

 

Limbi straine studiate in unitate: 1. Limba franceza.

 

2. Limba engleza.

 

Responsabilitati in retea : Unitate coordonatoare.

 

Numarul structurilor coordonate: 2 ( Gradinita Soimu, Gradinita Smardioasa).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIZIUNEA SCOLII

 

 

 

Creşterea calităţii educaţiei prin promovarea valorilor europene, într-un parteneriat deschis, cu implicarea efectivă şi responsabilă a tuturor partenerilor sociali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MISIUNEA SCOLII

 

 

 

Şcoala noastră va căuta să satisfacă nevoia fiecărui elev de a se simţi competent în a deţine şi utiliza informaţia, de a fi deschis spre schimbare, spre înţelegerea şi spre respectarea valorilor socio – culturale ale unei societăţi democratice, prin încurajarea iniţiativei individuale şi a inovaţiei didactice şi oferirea de oportunităţi concrete pentru dezvoltarea individuală a fiecăruia.

 

Vom elabora strategii diferenţiate menite să faciliteze procesul de învăţare pentru toţi elevii, indiferent de nivelul intelectual, de apartenenţa etnică, religioasă sau de altă natură, prin oferirea de şanse egale şi promovarea educaţiei incluzive.

 

DEVIZA ŞCOLII:

 

,,Iata, copii scoala: izvorul fericirii si al mangaierii  sufletesti: bucurati-va de ea si va

 

luminati!” (Ion Creanga)

 

 

 

SLOGAN

 

,,SCOALA TREBUIE SĂ TE ÎNVEŢE A FI PROPRIUL TĂU DASCĂL, CEL MAI BUN ŞI CEL MAI ASPRU!”

 

(NICOLAE IORGA)

 

Şcoala Gimnaziala Smardioasacu personalitatejuridicaeste­­ situata în centrul comunei Smardioasa, pe soseaua Alexandria –Zimnicea, pozitionarea fiind favorabila deplasarii elevilor catre unitatea de invatamant. Elevii care vin din satul Soimu la unitatea noastra beneficiaza de transport gratuit prin intermediul unui microbuz scolar (8+1 locuri) oferit de M.Ed.C.T.S.

 

Scoala functioneaza in reteaua scolilor de stat din judetul Teleorman.

 

Scoala dispune de o cladire cu etaj ce cuprinde 8 sali de clasa,o sala de sport, biblioteca si alte dependinte si  a fost data in folosinta in anul 1955.

 

Scoala are 3 laboratoare de : fizică-chimie, biologie şi informatică dotat cu 1o calculatoare si un server, iar cele de fizică-chimie şi biologie sunt slab dotate.

 

Scoala  este autorizată din punct de vedere sanitar si dispune de telefon, fax si internet.

 

Suprafata desfasurata a cladirii:-suprafata totala: 1690 m.p.

 

-suprafata salilor de clasa : 432 m.p.

 

Unitatea functioneaza  in administrarea Primariei Smardioasa, iar pentru  spatiile proprii, nu sunt documente de proprietate asupra cladirilor si terenurilor.

 

Unitatea funcţionează într-un singur schimb.

 

Incadrarea şcolii cu personal didactic calificat a evoluat, in prezent functionand cadre didactice calificate si titulare. Activitatea personalului didactic s-a oglindit în rezultatele obtinute de catre elevii scolii la concursuri si examene.

 

2. Informatii despre comuna Smardioasa

 

Comuna Smardioasa se afla la o departare de 25 Km, de orasul Zimnicea si 16 Km, de orasul Alexandria – resedinta judetului Teleorman. Denumirea comunei Smardioasa se spune ca este o derivatie a cuvantului slavon ,,smirc’’-care inseamna ,,murdar’’. Pe vremuri, in preajma vetrei satului erau lacuri mici si ochiuri de apa denumite si ,,smarcuri’’. De la aceste smarcuri vine si denumirea comunei.

 

De comuna Smardioasa apartine din 1950 si satul Soimul, aflat la o distanta de 1 Km, despartit printr-un pod de 20 metri de comuna. Numele satului Soimul vine de la o pasare – un soim – care a murit pe cuib. Nu exista documente care sa descrie primele asezari, dar din spusele oamenilor reiese ca la inceput au fost asezari sub forma de bordeie acoperite cu pamant. Din informatii, aceasta comuna ar data de la 1750, cand a luat fiinta cu un numar de 20-50 de familii, veniti si stabiliti aici si care lucrasera mai inainte in calitate de clacasi pe mosia Branceni.

 

3. Caracteristici ale localitatii

 

Comuna Smardioasa este o comuna ce numara 2950 locuitori, a caror ocupatie principala este agricultura. Comuna dispune de aproximativ 3000  ha teren arabil. Ca institutii, in afara Primariei, comuna mai dispune de o scoala gimnaziala, doua gradinite de copii, un dispensar comunal, centru de permanenta, biserica, politie. Pe raza comunei functioneaza agenti comerciali (magazine satesti), baza de receptie a cerealelor, o societate agricolă  şi o benzinarie, doua mori si un targ comunal. Nivelul de trai este mediu, exista cetateni care au o stare materiala buna si foarte buna, dar si destui oameni cu posibilitati materiale reduse in special rromi proveniti din transhumanta care s-au stabilit in localitate si in anotimul cald parasesc localitatea, impreuna cu copiii, pentru a-si asigura subzistenta.