Şcoala Gimnazială,, Aurel Horneţ,,
Tudor Vladimirescu, Braila

Prezentare

Din documentele găsite în arhiva şcolii reiese că în localitatea Tudor Vladimirescu din judeţul Brăila, care atestă cam din anul 1850, a luat fiinţă şcoala în anul 1860, dar mai cert în anul 1864 după reforma învăţământului din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza. După alte documente găsite în arhivele statului, filiala Brăila, şcoala s-a înfiinţat în anul 1881 şi a funcţionat regulat.

În prezent Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu funcţionează în două locaţii.

În satul Tudor Vladimirescu , şcoala  găzduieşte 5 clase cu elevi de gimnaziu din cele 3 sate componente ale comunei: Tudor Vladimirescu, Scorţaru Vechi şi Comăneasca. Grădiniţa cu program normal din satul Tudor Vladimirescu funcţionează cu 2 grupe.

În satul Scorţaru Vechi îşi desfăşoară cursurile elevii din ciclul primar din toate cele trei sate componente. Grădiniţa cu program normal din satul Scorţaru Vechi funcţionează cu 2 grupe.

Între sate, transportul elevilor este asigurat de microbuzul şcolii.

Clădirea Şcolii Gimnaziale Tudor Vladimirescu, unitate şcolară cu personalitate juridică, a fost reabilitată pe parcursul anului şcolar 2008-2009, iar a structurilor : Şcoala primară "Ştefan Negrea" Scorţaru Vechi şi Grădiniţa cu program normal Tudor Vladimirescu, în anul şcolar 2011-2012. In septembrie 2014, prescolarii din satele Comaneasca si Scortaru Vechi, au inceput desfasurarea activitatilor, in cladire noua.

Galerie foto

Prezentare ECO Prezentare ECO Prezentare ECO ,,Gradina,, din laborator Un loc de poveste Un loc de poveste Un loc de poveste Un loc de poveste Un loc de poveste Cantam si pictam Cantam si pictam Cantam si pictam Cantam si pictam Cantam si pictam Cantam si pictam Cantam si pictam Un loc de poveste LA JOACA CU PENSONUL Prezentare ECO Va asteptam cu drag ! Sala de clasa primitoare Mobilier clasa pregatitoare