Şcoala Gimnazială " Viceamiral Ioan Murgescu "
Valu lui Traian, Constanta

Prezentare

Şcoala Gimnazială " Viceamiral Ioan Murgescu "

 


Școala Gimnazială "Viceamiral Ioan Murgescu" este o unitate de învățământ cu tradiție din localitatea Valu lui Traian, comuna situata la aproximativ 10 kilometri de municipiul Constanța. 

Istoria școlii începe în anul 1926, când în localitatea Valea Seaca, acum întegrată în comuna Valu lui Traian, se construiește o micuță unitate de învățământ, dotată cu o singură sală de cursuri. Odată cu extinderea localității Valu lui Traian, școlii i-au fost alipite mai multe săli de curs și alte anexe. 

În anul 2004, intră sub patronajul spiritual al unității 02159, primind numele de Școala Gimnazială "Viceamiral Ioan Murgescu", în amintirea celui care a fost comandant al Marinei Militare. 

În scurt timp, Școala Gimnazială "Viceamiral Ioan Murgescu" Valu lui Traian intra într-un amplu proces de renovare. În septembrie 2007 este data în folosință noua clădire a Școlii Gimnaziale "Viceamiral Ioan Murgescu" Valu lui Traian, ridicată cu fonduri ale Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. 

În prezent, Școala Gimnazială "Viceamiral Ioan Murgescu" Valu lui Traian dispune de  11 săli de curs moderne, biblioteca, 2 laboratoare și un teren de sport.

Galerie foto

Activitati scolare Activitati scolare Activitati scolare Activitati scolare Activitati scolare Activitati scolare Activități școlare Activități școlare activitățile scolii Şcoala Viitorului Şcoala Viitorului