Scoala Gimnaziala Nr.7 Medgidia
Medgidia, Constanta

Prezentare

ŞCOALA CU CLASELE I-VIII “CARASU”
Ţinutul în care se află municipiul Medgidia a fost, în vechime, deopotrivă pitoresc şi bogat. Prin valea Carasu, apele Dunării ajungeau pînă aproape de Basarabi şi, cu ambarcaţiuni mici se putea naviga. Ion Ionescu de la Brad, călător pe aici, asemăna locul cu un “Bosfor în miniatură”.

Str. Lupeni , nr.18 Medgidia – 905600, jud Constanţa
Telefon / fax : 0341/ 802102; 0241/ 818104
E-mail : sc5medg@isjcta.ro



SCURT ISTORIC

Şcoala cu clasele I – VIII, ”CARASU” din Medgidia este situată în cartierul numit „Oraşul Nou”, cartier cu o vechime de aproape 60 de ani, care se întinde pe două coline: dealul „Panairului” şi dealul „Tabiia Turcească”.
Cartierul a apărut după al doilea război mondial, în anii 1945 – 1947, când aici, lângă Unitatea Militară au fost construite locuinţe pentru subofiţerii şi ofiţerii sovietici cantonaţi la Medgidia – important punct strategic militar datorat aşezării sale centrale în Dobrogea.
ÎNCEPUTURILE ŞCOLII...
1957...

Ca şi cartierul, şcoala este relativ nouă fiind înfiinţată în anul 1957 şi a funcţionat, în primii opt ani, ca şcoală primară, în localul actualei Grădiniţe nr. 10 (zona Sinaia).

EVOLUŢIA ŞCOLII

Creşterea explozivă a populaţiei şcolare din cartier a necesitat construirea actualului local al şcolii, clădirea fiind dată în folosiţă la 1 septembrie 1965, ca Şcoala cu clasele I – VIII, nr.5
De-a lungul timpului efectivele de elevi au cunoscut fluctuaţii, în funcţie de sporul demografic natural la nivel naţional, de creşterea populaţiei cartierului şi în funcţie de vârsta medie a locuitorilor cartierului în diferite perioade.
La întemeiere (1957) şcoala avea un număr de patru clase, cu un efectiv de aproape optzeci de elevi, ajungându-se în deceniul IX al secolului trecut la peste douăzeci şi şase de clase, cu un efectiv de peste şapte sute de elevi.
Timp de peste doisprezece ani (1965 – 1997) şcoala a funcţionat în trei schimburi, din lipsă de spaţiu, datorită numărului mare de clase (câte trei şi patru clase la fiecare nivel de şcolarizare).
De la înfiinţare şi până în prezent, sute de elevi au onorat numele şcolii şi al profesorilor lor obţinând rezultate deosebite la concursurile şcolare, fiind recompensaţi cu numeroase premii şi distincţii la fazele locale, judeţene, naţionale şi internaţionale.
Printre cadrele didactice cu vechime neîntreruptă de peste 20 de ani în unitate se numără învăţătorii:
Achife Iusein,
Constanţa Ioniţă,
Bechiş Bechiş,
Ecaterina Costea
şi profesorii:
Maria Hăpău (biologie),
Aurica Vasile (matematică),
Ion Manolescu (limba franceză),
Echrem Gafar (istorie),
oameni care au purtat pe umeri grija şi dragostea a sute de copii care au trecut, de-a lungul timpului, pragul acestei instituţii de învăţământ.
Din galeria directorilor acestei şcoli amintim:
învăţător Alexandru Şerban,
profesor Dumitru Simionescu,
profesor Ana- Ştefania Panţuru,
profesor Vasile Aurica,
profesor Ion Manolescu,
profesor Echrem Gafar,
profesor Laura Munteanu,
profesor Mihaela Jipescu
şi, în prezent,
profesor Rodica Vasilescu.

Galerie foto