Scoala Gimnaziala Poeni
Poeni, Teleorman

Prezentare

Judetul Teleorman se gaseste în sudul tarii, în zona centrala a Câmpiei Române, orasul Zimnicea fiind cel mai sudic punct al tarii,situat la 43°37'07" latitudine nordica. Dunarea este granita sudica a judetului de-a lungul a 90 km, fiind în acelasi timp si granita statala cu Bulgaria. Vecinii Teleormanului sunt judetele: Olt in vest, Arges în nord-vest, Dambovita în nord-est, Giurgiu în est si statul Bulgaria la sud. Teleormanul este un judet cu suprafata medie de 5.790 km² - reprezentând 2,4% din suprafata totala a României - locul 19 din punct de vedere al suprafetei si este alcatuit din 85 % teren agricol, 5% paduri, 4% apa, 6% constructii si drumuri.
Încadrata judetului Teleorman, regiunea vaii Glavaciocului se plaseaza în NE acestuia, cu o lungime de 35 km. Orasul Videle, limita sudica a arealului studiat, este situat în lungul paralelei de 44°16'41" latitudine nordica si meridianului de 25°31'28" longitudine estica. Legaturile cu orasele judetului se fac prin cai rutiere modernizate, cât si prin cai ferate. Distantele din punctul cel mai nordic al arealului (comuna Poeni) fata de cele mai apropiate orase sunt: 22 km- or.Videle, 38 km- or.Gaesti, 60 km- Mun.Bucuresti, 70 km- Mun.Alexandria.
Resurse Umane-Scoala Poeni
Anul şcolar 2007-2008

Număr cadre didactice: 24
• titulari 18
• suplinitori calificaţi 6

Învăţământ primar
• 7 titulari

Învăţământ gimnazial
• 11 titulari
• 6 suplinitori calificaţi
În prezent există trei şcoli cu clasele I-IV în satele Cătunu, Preajba şi Banov şi două şcoli cu clasele I-VIII Poeni şi Vătaşi, totalizând un număr de cca 700 elevi.

În anul 1948, prin iniţiativa şi efortul a doi fii ai satului învăţătorii Enescu S. Savu şi Popescu R. Ion, îşi începea existenţa în satul Poeni, o şcoală elementară de 7 clase, singura în care îşi puteau continua studiile copiii sătenilor de pe o rază de 25-30 km, ea oferind elevilor chiar şi un mic internat unde locuiau invăţăceii din satele mai îndepărtate.

Galerie foto