Scoala cu cls. I-VIII NR.1 Sarata
Sarata-Nicolae Balcescu, Bacau

Prezentare

                       Misiunea Şcolii nr.1 Sărata  este de a forma cetăţeni responsabili, deschişi la schimbare, care să aibă încredere in ei si să dorească să se implice in rezolvarea problemelor comunităţii, toleranţi faţă de semeni, motivaţi să înveţe pe tot parcursul vieţii, cu dorinta de autodepăşire in vederea realizării unor performanţe pe care şi le doresc atât ei, cât si părinţii lor.

            Comuna Sărata, situată in zona de contact dintre Subcarpaţii Moldovei si Culoarul Siretului, in partea de sud-vest a municipiului Bacău, la doar 6 km. de acesta, este formată din satele Sărata şi Bălţata. Pe o suprafaţa de 2180 ha trăiesc 2181 de locuitori. Face parte din comunele reinfiinţate in ultimii ani, in urma referendumurilor organizate la cererea localnicilor.

            Primele menţiuni referitoare la satul Sărata apar in anul 1462, când Ştefan cel Mare confirmă mănăstirii Bistriţa "via de la sare la Bacău in Dealu Sării".

           Şcoala are în subordine 5 structuri:

Şcoala cu clasele I-IV Nr.2 (Dealu Nou)

Grădiniţa cu program normal Nr.1 Sărata

Grădiniţa cu program normal Nr.2 Sărata

Grădiniţa cu program normal Nr.3 Sărata


                Şcoala cu clasele I-VIII Nr.1 Sărata  a fost infiinţată  in anul 1907, când satul Sărata funcţiona ca reşedinţă de comună ce făcea parte din plasa Răcăciuni, jud. Bacău. 

            In anul 1968 , localitatea Sărata a fost inclusă in com. Nicolae Bălcescu, urmând ca, in anul 2004, Sărata să-si redobândească statutul de comună. Din toamna anului 2005, ea funcţionează ca unitate cu personalitate juridică.

           In anul 2007, comunitatea locală impreună cu cadrele didactice ale şcolii au sărbatorit un secol de la infiinţare. Cu această ocazie s-a infiinţat si ansamblul folcloric "Sărăţelul", a cărui componenţă este formată din elevi ai Şcolii nr1. Sărata. Atât şcoala, cât şi comunitatea se mândresc cu acest ansamblu, intrucât el reuşeşte să păstreze şi să ducă mai departe tradiţiile locale: Cântecul Stelei, Jocul Caprei, Jocul Visului, Colinde si Urături.

         Pe parcursul celor 102 ani, continuitatea şcolii a fost asigurată de 18 directori si multe cadre didactice.

 

Galerie foto