Scoala Gimnaziala “Constantin Brancoveanu” Vasilati
Vasilati, Calarasi

Prezentare

felicitare An Nou.jpg

TELVERDE

In judetul Călăraşi telefonul disponibil pentru informaţii suplimentare cu privire la înscrierea în clasa pregătitoare este 0800816242. Acesta va fi disponibil incepand cu data de 21.02.2014 in intervalul orar 8-16.

 

Aşezare tipică de câmpie, comuna Vasilaţi reprezintă o străveche vatră de locuire. Tradiţia orală situează primele aşezări ale actualei comune Vasilaţi în jurul anului 1362, iar numele său provine de la cel mai vechi locuitor, un oarecare Vasili, fratele lui Burchi. Aceştia aveau sute de hectare fiind consideraţi cei mai bogaţi oameni din aşezare.

Localitate rurală, comuna Vasilati este situată în partea de vest a judetului Calarasi, la o distanta de 29 km de Bucuresti şi 32 km de Oltenita, aflandu-se  la 8 km nord de orasul Budesti. Este alcatuita din satul Vasilati, care este si centrul de comuna, satul Nuci, aflat la 4 km vest si satul Popesti , situat la 8 km nord-vest de centrul de comuna. Raul Dambovita si calea ferata Bucuresti-Oltenita, traverseaza localitatea de la nord la sud.

Existenta institutiei scolare dateaza din anul 1868, cand mai multi locuitori  au cerut infiintarea unei scoli si in satul lor. In 1921, scoala devine centru  de examinare a scolarilor din ultima clasa, pentru toate scolile din imprejurimi. Din 1920 se infiinteaza scoli primare si in satele Nuci si Popesti, iar din 1940 si in Prozanic, o parte a satului Vasilati.

Galerie foto

Ziua Nationala a Romaniei Ziua Nationala a Romaniei Ziua Nationala a Romaniei Ziua Nationala a Romaniei Ziua Nationala a Romaniei Ziua Nationala a Romaniei Ziua Nationala a Romaniei Sarbatoarea Nationala a Romaniei Reamenajarea holurilor scolii Reamenajarea holurilor scolii Reamenajarea holurilor scolii Reamenajarea holurilor scolii Reamenajarea holurilor scolii Reamenajarea holurilor scolii Reamenajarea holurilor scolii Reamenajarea holurilor scolii elevi elevi elevi elevi elevi la curatenie elevi elevi elevi elevi elevi elevi elev elevi elevi elevi Sali de clasa Sali de clasa Sali de clasa Sali de clasa sali de clasa Sali de clasa Sali de clasa