Şcoala de Arte şi Meserii Plopenii-Mari
Plopenii Mari, Botosani

Prezentare

Şcoala de Arte şi Meserii Plopenii -Mari  oferă şanse egale de instruire şi educaţie, pentru dezvoltarea carierei profesionale prin domeniile şi calificările profesionale pe care le oferă. Pentru anul şcolar 2011-2012 , planul de şcolarizare prevede realizarea a doua clase de liceu tehnologic cu profilele: „Resurse naturale şi protecţia mediului”-domeniul „Industrie alimentară” şi  două clase cu profilul „Tehnic”- domeniul „Industrie textile şi pielărie”.  Instruirea practică se realizează în atelierul şcoală precum şi la cei 2 agenţi economici parteneri dotaţi cu utilaje care asigură integrarea socio-profesională rapidă a tuturor absolvenţilor.
Şcoala de Arte şi Meserii Plopenii- Mari a fost înfiinţată în anul 2003 în localul fostei şcoli de ucenici.Unitatea şcolară a primit numele de Şcoală de Arte şi Meserii în anul 2006, până la acea dată purtând denumirea de Şcoala cu clasele I-X, cu clase de Şcoală de Arte şi Meserii afiliate la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară Botoşani şi la Grupul Şcolar Industrial „Elie Radu” Botoşani. Şcoala a funcţionat până în anul 1969 într-un local vechi; în 1972 a fost dat în folosinţă un nou corp de clădire şi atelierul şcoală, iar din 1979 a fost dat în folosinţă un al doilea corp de clădire.

Galerie foto

„Un mediu curat, o viață mai bună.” Foto2 „Un mediu curat, o viață mai bună.”Foto1 
„Specialităţi culinare românești”- Foto 4
Foto3 Foto2 
„Specialităţi culinare românești”
,,En voyage à travers la cuisine pour découvrir la culture!” -proiect eTwinning Foto2 Clasa a V-aA Activitati desfasurate in scoala noastra. Clasa a V-aA Activitati desfasurate in scoala noastra. ... ... ... ... Sa facem Romania mai curata! SAM Plopenii-Mari O activitate desfasurata in data de 24 septembrie. Impreuna cu elevii din intreaga tara, am curatat România într-o singura zi! CDI Plopenii-Mari, Ungureni CDI Plopenii-Mari, un spatiu unde elevii pot gasi orice informatie doresc, unde se desfasoara foarte multe activitati atat cu elevii, cat si cu parintii. Laboratorul de biologie dotat corespunzator cu echipament specific SAM Plopenii-Mari, vedere interioara SAM Plopenii-Mari, vedere interioara Atelier Textile si Pielarie Plopenii-Mari Atelier Textile si Pielarie Industrie Alimentara Laborator industrie alimentara SAM Plopenii-Mari Laborator chimie- fizica Cabinet Informatica Cabinetul de Informatica De Sarbatori Cu ocazia Zilei Francofoniei-martie 2011 Serbarea de Craciun La SAM Plopenii-Mari, Ungureni Activitati educative in scoala noastra