Şcoala Profesională Traian
Traian, Ialomita

Prezentare

          Comuna Traian situată la Nordul judetului Ialomiţa la o distanta de 30 de Km, de orasul Slobozia. Se întinde pe o suprafaţă de 160 de Ha  şi are un numar de 3397 locuitori. Şcoala de Arte şi Meserii Traian este situată în partea de Sud a localitaţii Traian. Ţinând cont că specificul zonei este preponderent agrar, SAM Traian a optat ca elevii din clasele a a IX-a si a a X-a să se specializeze în domeniul agriculturii, ca lucratorii în cultura plantelor.

 

    

 VIZIUNEA ŞCOLII

 

Şcoala de Arte şi Meserii Traian îşi propune ,în esenţă , ca printr-o îmbinare echilibrată a tradiţiei cu inovaţia şi continuitate  ascendentă, să formăm tineri capabili să facă faţă cerinţelor actuale şi de viitor ale societăţii, să promovăm PERSONALITATEA ŞCOLII ca un centru de polarizare a atenţiei şi interesului elevilor şi adulţilor.

  MISIUNEA ŞCOLII

Ţinând cont de idealul educaţional al şcolii româneşti care constă în dezvoltarea liberă , integrală şi armonioasă a individualităţii umane, în formarea personalităţii autonome şi creative. Şcolii Traian îi revine misiunea să asigure instrucţia şi educaţia elevilor în spiritul formării unei personalităţi active, competente, motivate şi creative, capabile de opţiuni de decizie.

      Şcoala noastră va fi deschisă tuturor celor care doresc să înveţe şi să dobândească deprinderi corecte şi variate de muncă pentru  realizarea parcursului individualizat în forme şi pentru integrarea  în societatea concurenţială.

     Şcoala prin elevii săi, dorim să devină PROMOTORUL  EDUCAŢIEI MULTIPLE ÎN LOCALIATE şi factorul dinamizator al implicării părinţilor ca locuitori ai satului în PROTECŢIA MEDIULUI, ÎN POLITICA ECOLOGICĂ.


            Şcoala din Traian a luat fiinţă în anul 1906, prin strădania învătătorului Radu Silvestru care a făcut demersurile necesare pentru a putea functiona doua săli de clasă. Până în anul 1948 asezământul s-a numit Şcoala Primară Superioară urmând ca până în anul 1964 să funcţioneze ca Şcoală Generală cu şapte clase.

             Din anul 1965 şi până în 2003 apare cu titulatura de Şcoală Generalâ cu clasele I-VIII.

             Şcoala cu clasele I-X este noua denumire sub care functionează scolarizănd elevi care se pregatesc pentru meseria de Lucrator în Cultura Plantelor.

             Din anul 2006  Şcoala de Arte şi Meserii califică elevii în meseria de mecanic şi Lucrator în Cultura Plantelor.

Galerie foto