Scoala Gimnaziala "M.Sadoveanu"Nr.3 Falticeni
Falticeni, Suceava

Prezentare

Şcoala Gimnazială,, Mihail Sadoveanu", are 13 clase la pregătitoare, I-IV si 11 clase la V-VIII. Şcoala a fost infiinţată în anul 1967, ca urmare a apariţiei unui nou cartier, care avea nevoie şi de o şcoală pentru copiii mutaţi aici. Cadrele didactice au fost permanent preocupate pentru pregătirea elevilor, pentru obţinerea unor rezultate din ce în ce mai bune la concursuri, olimpiade, examene, făcând din aceasta  o şcoală de prestigiu în judeţul Suceava.

ana_ipatescu_f.n._120031008155712_120 100908103649_120100908103238_120

Dacă eşti din Fălticeni, nu se poate să nu fi auzit de Şcoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu”! Este o şcoală relativ tânără, care a luat fiinţă începând din 1967. Pe atunci se numea simplu, Şcoala Generală nr. 3.
La început a funcţionat într-un local provizoriu, pe strada Nicolaie Beldiceanu, vizavi de piaţa oraşului, pentru ca din 1969 să se mute în „casa” ei, localul de la intersecţia străzilor Ana Ipătescu şi Dogarilor.
La început, era o circumscripţie şcolară modestă, vechiul ghetou descris de Sadoveanu în nuvela Haia Sanis şi multă vreme, numele ei a fost asociat cu cel al minoritarilor din zonă. Cu timpul însă, colectivele didactice care şi-au lăsat o parte din sufletul lor între zidurile ei, au schimbat...”porecla în renume”.
Fiind o unitate şcolară nouă, a beneficiat de la început de o selecţie riguroasă a cadrelor didactice, tiutlarizate în urma unor examene-concurs deosebit de serioase. S-a format astfel, începând cu anii 1970-1975, o echipă tânără (la acea vreme!) şi performantă, şcoala atrăgând elevi din toate circumscripţiile oraşului. În afirmarea şcolii, merite incontestabile au avut şi directorii Aurel Croitoru, Mihai Nistor, Ghiorghi Cornia, Victoriţa Pogorevici şi Vasile Sburlea.
După 1990, a devenit cel mai mare gimnaziu din oraş, funcţionând cu trei localuri, alături de cel principal adăugându-se încă două: cele de pe strada Ion Dragoslav nr. 9 şi nr. 19, care aparţinuseră Şcoli nr. 2 „Ion Irimescu”. În prezent, funcţionăm cu două localuri, cel principal, de pe strada Ana Ipătescu şi cel de la numărul 9 de pe srada Ion Dragoslav.
Existând premise pentru un învăţământ cu adevărat de calitate, elevii şcolii au înregistrat, an de an, rezultate care onorează colectivul didactic, atât la examnele de admitere, capacitate şi la tezele naţionale, cât şi la concursurile şcolare în faze superioare, inclusiv cele naţionale. S-au desfăşurat, de asemenea, numeroase activităţi extraşcolare şi proiecte şi programe educaţionale internaţonale, la care şcoala şi elevii ei au primit numeroase premii. An de an, absolvenţii acestei unităţi ne-au făcut cinste în liceele la care s-au înscris, dar şi în viaţa de oameni maturi, mândrindu-ne cu numeroşi medici, ingineri, profesori, personalităţi ale vieţii culturale şi ştiinţifice.
Începând cu anul 1991, ministerul de resort a aprobat ca şcoala să poarte numele de „Mihail Sadoveanu”, în semn de omagiu pentru ilustrul scriitor care, a trăit, a învăţat şi a creat la Fălticeni.
În concluzie, putem afirma că Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni se înscrie printre unităţile şcolare de prestigiu ale municipiului şi ale judeţului, putându-se vorbi deja de o tradiţie pe care elevii şi cadrele didactice se preocupă să o păstrez

Începând din acest an şcolar la şcoala nostră se desfăşoară programul "Şcoală după şcoală", pentru elevii din clasele pregătitoare şi pentru cei din clasa I. Acest program este organizat astfel:


Locaţie:
Şcoala Gimnazială ,,Mihai Sadoveanu”, Fălticeni
Număr de ore pe săptămână: 15 ( 3 ore în fiecare zi, de luni până vineri ).
Principalele activităţi zilnice / timpul alocat :
1. Servicii de îngrijire a copilului (hrănire) şi activităţi recreative (activităţi practic-aplicative pe diferite domenii:o oră şi jumătate)
2. Activităţile cu sprijin specializat ( o oră şi jumătate):
a).supraveghere şi îndrumare în efectuarea temelor;
b).recuperare pentru elevii cu dificultăţi cognitive, emoţionale, tulburări de limbaj prin activităţi remediale,
c).consiliere, logopedie;
d).activităţi de dezvoltare pentru elevii capabili de performanţă;
e).activităţi de încurajare a lecturii independente;

Perioada şi programul de derulare a programului SDS
Programul„SDS”se derulează de regulă pe perioada desfăşurării cursului, conformstructurii anului şcolar .
În funcţie de solicitările beneficiarilor şi de disponibilitatea de timp a echipei pedagogice, programul „SDS”
poate continua şi pe perioada vacanţelor şcolare .
Programul„SDS” se desfăşoară în continuarea programului şcolar şi va fi organizat
astfel :
12,00–15,00: din care :
-12,00-13,30: program de recreere, masă şi activităţi artistice
-13,30–15,00: program de activităţiinstructiv-educative şi de activităţi sportive.


Galerie foto