Scoala Gimnaziala Nr.9 ,,Nicolae Orghidan" Brasov
Brasov, Brasov

Prezentare

Şcoala noastră se află în cartierul Noua, în partea de sud-est a municipiului Braşov, lângă intrarea dinspre Bucureşti.

 

.

În toamna anului 1945 a fost înfiinţată clasa I, ca mai apoi, cu ajutorul comunităţii, să se mai infiinţeze trei clase primare. La sfârşitul anului şcolar 1945-1946 au absolvit 4 clase, aproximativ 180 de elevi. În anul 1949 funcţionareaşscolii devine aproape imposibilă datorită numărului mare de copii. Cu ajutorul Primăriei, se începe construcţia şcolii. Prin efortul comunităţii şi a cadrelor didactice, clădirea este dată în funcţiune în anul şcolar 1950-1951, funcţionând ca o şcoală cu opt clase. În anul 1988, şcolii i s-a adăugat încă un corp, ca în toamna anului 2009, Şcoala 9 sa încorporeze şi fosta Şcoală 29, actualmente corpul În primăvara anului 2010, cu prilejul aniversării şcolii,ea a primit numele renumitului geograf şi profesor Nicolae Orghidan.

Şcoala noastră, datorită dotărilor şi a condiţiilor oferite, este acum o şcoală de nivel european.În aprilie 2012 Şcoala Generală Nr. 9 ,,Nicolae Orghidan" a fost desemnată una dintre câştigătoarele competiţiei naţionale pentru obţinerea titlului de ŞCOALĂ EUROPEANĂ. 


 

Galerie foto

Clasa a III-a A intampina Craciunul Serbare de Craciun, clasa a III-a A Si avem si bradut... Iata ce bun a fost Mosu" Toti elevii scolii au primit daruri... Macheta pentru proiectul Delta din Carpati, clasa a IV-a C. clasa a IV-a C In fata Castelului Peles Clasa I A, indrumata de prof. Ilonka Hammas si Oana Lungu, au organizat Parada modei ECO, in cadrul proiectului de parteneriat cu REDLANDS PRIMARY SCHOOL din MAREA BRITANIE Formatia de dansuri tiganesti din Sc. Gen.Nr.9- Brasov Festivalul se desfasoara pe parcursul a doua zile Expozitia papusi traditionale romanesti Festivalul interscolar Comoara ETNO este proiectul Sc. Gen. Nr. 9 ,,Nicolae Orghidan" inclus in calendarul judetean al Activitatilor extrascolare slasele a II-a C si a IV-a D Elevii claselor a II-a C si a IV-a D au primit diplome activitate cu prescolarii serbarea...altfel activitate cu prescolarii serbarea...altfel clasa a IV-a C In fata Castelului Peles Clasa a VI-a B Bastionul Tesatorilor Excursie in centrul vechi al Brasovului Privind studentii 23 Oct. 2010 In fata Academiei AFA Ziua Armatei Aca demia de Aviatie ,,Henri Coanda " Brasov Brasovul vazut de sus... Privind studentii 23 Oct. 2010 In fata Academiei AFA Ziua Armatei Aca demia de Aviatie ,,Henri Coanda " Brasov Brasovul vazut de sus... Formatia de dansuri tiganesti din Sc. Gen.Nr.9- Brasov Festivalul se desfasoara pe parcursul a doua zile Expozitia papusi traditionale romanesti Festivalul interscolar Comoara ETNO este proiectul Sc. Gen. Nr. 9 ,,Nicolae Orghidan" inclus in calendarul judetean al Activitatilor extrascolare