Scoala Gimnaziala Podgoria
Podgoria, Buzau

Prezentare

 

 

 

· MISIUNEA SCOLII

imag007_400 

      

Scoala noastră este deschisă pentru toţi cei care au nevoie de educaţie;

Ne propunem sa pregatim elevii pentru o lume în schimbare, formându-le capacităţi, deprinderi şi competenţe care să le permită să-şi găsească locul si menirea socială.

·Respectam fiecare elev, oricat de modeste ar fi rezultatele scolare, identificand aptitudinele fiecaruia pentru a le putea valorifica.

imag124_400     salut__400

·Utilizam metode activ-participative (invatare inter-activa, gandirea critica si munca in echipa) care vor motiva si stimula elevii pe durata procesului educational.

·Educam elevii pentru a deveni , in viitorul apropiat, cetateni de ,,tip european”.

·Dorim ca scoala noastra sa devina o scoala moderna, cu cabinete si laboratoare, sala de sport, biblioteca ,sala de lectura.

-Derulam proiecte educationale pentru a oferi elevilor posibilitatea de a-si afirma talentul si de a petrece in mod placut timpul liber.

·Scoala noastra accepta rolul de initiator/sustinator si catalizator al comunitatii, de continuator al traditiilor locale.

 

Mesajul nostru pentru comunitate:


Şcoala colaborează bine cu autorităţile locale atât în ceea ce priveşte repartizarea fondurilor necesare pentru întreţinerea şi reparaţia şcolilor cât şi pentru susţinerea financiară a proiectelor educaţionale derulate până în prezent. Pot fi îmbunătăţite relaţiile cu Poliţia, Biserica şi asistenţa socială din cadrul Primăriei.

Relaţia cu comunitatea locală poate fi mai bună, iar prestigiul şcolii şi al dascălilor ei poate să crească dacă şcoala va propune activităţi care să atragă oamenii de valoare ai locului: foşti elevi ai şcolii, dascăli pensionari, investitori locali, părinţi care ar putea fi exemple de viaţă pentru elevii noştri.

Considerăm prin urmare că implicarea şcolii noastre în proiecte de dezvoltare şcolară va fi o bună ocazie de deschidere a şcolii către comunitate, de participare a cât mai multor elevi, părinţi, profesori în activităţi comune, în vederea schimbării mentalităţilor cadrelor didactice şi părinţilor, a transferului de bune practici, a implicării mai active a elevilor în procesul instructiv-educativ, a afirmării şi promovării valorilor tradiţionale ale satului şi a culturii de calitate.

Ne propunem aşadar, ca şcoala noastră să devină cartea de vizită a comunităţii. Dorim deasemenea ca şcoala să-şi deschidă porţile pentru toţi cei ce au nevoie de educaţie, instruire şi informaţie dar şi să responsabizăm comunitatea, în special părinţii, la problemele şcolii. Dorim ca instituţia noastră să devină o şcoală în plină ascesiune în peisajul de învăţământ din zonă, o şcoală a cărui deviză este:

„A instrui şi mai ales a educa înseamnă a integra copiii în neamul din care fac parte.

Simion Mehedinţi

  


Şcoala Generală cu clasele I-VIII Podgoria se află în centrul satului, în vecinătatea Primăriei şi având destul de aproape Căminul Cultural, Grădiniţa şi Biblioteca sătească.

Clădirea şcolii, aşa cum este astăzi a fost construită în două etape: corpul vechi format din trei săli de clasă, un hol şi cancelarie în anul 1966 la care s-au adăugat două săli de clasă, un hol şi un spaţiu pentru biblioteca şcolară în anul 1972.

Galerie foto