Scoala Gimnaziala Prejmer
Prejmer, Brasov

Prezentare

MISIUNEA ŞCOLII

TE INFORMEZI- TE FORMEZI - TE LUMINEZI

EŞTI OM

Aflată într-o comună cu peste 9000 de locuitori şi la mică distanţă de municipiul Braşov, Şcoala Gimnazială Prejmer beneficiază de premise favorabile pentru o dezvoltare deosebită.

Urmărind misiunea, sintetizată prin motto-ul ''Te informezi, te formezi, te luminezi - Eşti Om'' instituţia îşi propune să realizeze parteneriate cu părinţii şi mediul local de afaceri în vederea optimizării procesului instructiv-educativ şi pregătirii elevilor pentru o societate dinamică şi competitivă.

Managementul şcolii este asigurat de către

Prof. MIRCEA SORIN MIRCEA-director

Prof. POPESCU RADU AURELIAN-director adjunct

 

Comuna Prejmer, situată la o distanţă de 15 km de municipiul Braşov este o aşezare cu un potenţial de dezvoltare deosebit, dat atât de numărul mare de locuitori( aproximativ 9000) cât şi de resursele turistice.

Fiind o localitate cu specific german, prima formă de învăţământ a fost în limba germană şi datează din perioada anilor 1456-1458.

Învăţământul în limba română are tradiţie, prima clădire ,cu două încăperi şi o locuinţă pentru învăţător, special amenajată în acest scop datând din anii 1804/1805.

În anul 1880 învăţătorul Gheorghe Ludu a construit cu sprijinul locuitorilor comunei, o şcoală mai mare , cu trei săli de clasă, cancelarie, bibliotecă şi locuinţă pentru învăţătorul director, în care s-au desfăşurat cursuri până în 1939.

Una din clădirile în care ne desfăşurăm activitatea a fost construită în anul 1940 de către statul român.

Galerie foto

Diplomă După premiere Grupul Românaşul Pe scena Diplomă După premiere Grupul Românaşul Pe scena Donaţii Activitate de masă Donaţii Activitate de masă