Scoala Gimnaziala Zoita
Zoita, Buzau

Prezentare

Scoala noastra si-a propus sa ofere tinerei generatii busola interioara care s-o ajute sa se orienteze mai bine spre viitor. Misiunea scolii noastre deriva din nevoile de educatie identificate la nivelul societatii si comunitatii si vizeaza urmatoarele aspecte:

v Promovarea egalitatii sanselor pentru toti copii indiferent de mediul in care traiesc si de dezvoltarea lor ca personalitati;

v Formarea unui stil de viata sanatos;

v Stimularea si valorizarea creativitatii elevilor;

v Promovarea interculturalitatii, tolerantei si ajutorului reciproc;

v Asigurarea cadrului necesar dezvoltarii personale si profesionale a cadrelor didactice;

v Revigorarea spiritului civic si a mentalitatilor comunitare printr-o buna diseminare a informatiei;

v Dezvoltarea cooperarii si colaborarii cu autoritatile si comunitatea locala.

Context geo – economic si demografic.

Şcoala generală cu clasele I-VIII ZOITA fiinţează în satul Zoita, comuna Ziduri, judeţul Buzău, telefon 0238/571693, având ca activitate învăţământul obligatoriu de zi, clasele I - VIII. Situată la 25 de km de municipiul Buzău şi 11 km de municipiul Rm. Sărat, Şcoala Zoita, se învecinează la nord cu comunele Grebănu, Valea Râmnicului şi Râmnicelu, la est şi N-E cu comuna Ghergheasa, la S-E cu comuna Cochirleanca, la vest cu comunele Zărneşti şi Poşta Câlnau. De asemenea, există şi legătură C.F.R cu staţiile de cale ferată pe ruta Buzău – Rm. Sărat. Contextul geografic în care este poziţionată şcoala este definit de caracteristicile zonei de câmpie – câmpia înaltă a Râmnicului, cu sol cernoziom levigat slab şi mediu, cu salinizări slabe în lungul viroagelor. În unitatea majoră, comuna Ziduri ocupă suprafaţa desfăşurată de-a lungul Văii Bătrâna, cu o clima temperat –continentală cu influenţe de stepă şi temperaturi medii anuale de 22 grade Celsius ( iulie) şi 2,5 grade Celsius ( ianuarie).
De aceste meleaguri se leagă numele unor personalităţi precum: D. D. Petrescu – Zoita, teolog si gazetar si Nicolae Petrescu – Zoita, fost inspector scolar si autor al unor manuale de Limba romana, Geografie si Istorie.



Şcoala din satul Zoiţa a fost înfiinţată în anul 1919, funcţionând la început în case particulare apoi, în 1925 începe construcţia a două săli de clasă, prima fiind dată în folosinţă în anul 1926, iar întreg localul a fost dat în folosinţă abia în 1936. Primul învăţător al şcolii a fost D. Teodorescu iar primul director a fost Păun (Presada?).

Galerie foto