Scoala Gimnaziala Chiesd
Chiesd, Salaj

Prezentare

Şcoala Gimnazială Chieşd

 

    Scoala Gimnazială Chieşd din localitatea cu acelasi nume situata in NV judeţului Salaj are un efectiv de peste 240 elevi reapartizaţi în 5 clase la ciclul primar şi 7 clase la gimnaziu. Pe parcursul desfasurării activităţii în cadrul unităţii noastre, elevii sunt indrumaţi cu mare interes, de 5 învăţători si 13 profesori. Misiunea şcolii Şcoala Gimnazială Chieşd are porţile deschise pentru toţi elevii şi le oferă condiţii pentru formarea şi dezvoltarea capacităţilor de adaptare la transformările din societate, iar prin dascălii ei dezvoltă comportamente care vor permite adulţilor de mâine să devină mai umani, mai solidari şi mai democratici.

 

 


    Învăţământul românesc de teritoriul comunei Chieşd se pierde în negura vremii, însă prima scoala atestata documentar datează de pe vremea Şcolilor Naţionale Sălăjene de după 1848.

    În 1867  din Sematismul Diecezei Greco - Catolice de la Gherla reiese ca în satul Chieşd era o şcoală din lemn iar învăţătorul Timoc Ştefan locuia în localitate, iar şcoala avea 86 de copii.

    Între anii 1940 - 1944 şcoala se desfaşoara obligatoriu în limba maghiară.

    După reforma învăţământului din anul 1948, şcoala devine elementară de stat cu  7 clase.

    În parioada anilor 1970 se construieşte actuala cladire a şcolii 

Galerie foto