Scoala Gimnaziala Nr.1 Hirtop
Hartop, Suceava

Prezentare

 

Școala cu clasele I - VIII Hârtop

Şcoala nouă cu clasele I-VIII a fost dată în folosinţă în anul 1982 și este compusă din 9 săli de clasă dotate modern - aproape jumătate din sălile de clasa sunt echipate cu laptop, videoproiector, ecran de proiecție, o tablă interactivă, etc. Apropierea de oraș dar și tradiția unui învățământ de calitate au făcut școala din Hârtop ca fiind una atractivă. În afară de acestea, mai există un secretariat, o cancelarie şi o bibliotecă, cu cca 10000 de volume.

Prin revista ”Glasul școlii”, aflata în al treilea an de apariții (trimestriale), ne facem cunoscută activitatea în comunitate. La această şcoală îşi desfăşoară activitatea 27 cadre didactice, 26 dintre ele fiind titulare și  cca 40% au gradul didactic I.

Printre proiectele pe termen mediu și lung: Se află în reconstrucție Școala cu clasele I – IV nr. 2 și Grădinița nr.2 Hârtop. Împreună cu Primăria s-a depus documentația pentru construcția unei noi grădinițe, din fonduri europene. Ne propunem și modernizarea Școlii nr. 1.

Prima şcoală a fost înfiinţată la Hârtop în anul 1865, iar la 10 ianuarie devine instituţie autonomă.

În prezent, Școala cu clasele I – VIII Hârtop este una din cele 227 de școli cu personalitate juridică ale județului Suceava, având în subordine Grădinițele cu Program Normal nr. 1 și 2 și Școala cu clasele I – IV nr. 2 Hârtop.

La finele anului școlar 2010 - 2011, numărul de elevi și preșcolari era de 445. La aceștia ne place să adăugăm și pe cei cca 150 de elevi care urmează liceul în Fălticeni.

Galerie foto