Scoala Gimnaziala "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca
Cluj-Napoca, Cluj

Prezentare

         Scoala "Iuliu Hatieganu''(fosta Scoala nr.21)este situata in cartierul Manastur al municipiului Cluj- Napoca,dispune de o cladire cu 24 sali de clasa,laboratoare si cabinete,o sala de sport si 3 terenuri de sport, dintre care 2 cu gazon sintetic.Scoala are clase de invatamant primar in sunt inscrisi 308 elevi si gimnazial cu 408 elevi.Este o scoala de cartier,adica este in inima comunitatii care o deserveste.

Scoala dispune  de sistem electronic de paza si supraveghere.


Scoala a fost intemeiata in anul 1900 ca "Scoala Civila" in strada Manastur

 nr.22-24.
Dupa anul 1918 a functionat ca Scoala Elementara cu 7 clase pana in anul 1940 cand in urma Dictatului de la Viena , a devenit scoala civila cu limba de predare maghiara,intr-un cartier prin excelenta romanesc.
Dupa revenirea Ardealului de Nord la Romania,vechea scoala a redevenit scoala elementara cu ciclurile I si II ( primar,respectiv gimnazial).
Din anul1965 a devenit liceu cu XI-XII clase in limba romana si o sectie in limba maghiara,clasele V_-VIII.


In anul 1973 scoala a primit un nou local,actualul sediu,unde a functionat ca liceu pana in anul 1978.Din anul scolar 1978-1979 a devenit Scoala Generala cu clasele I-VIII.Numarul de elevi era impresionant:2474 de elevi in 71 de clase.Era scoala cu cel mai mare numar de elevi din cartier.

Galerie foto