Scoala Gimnaziala Nr.2 "Mircea cel Batran" Giurgiu
Giurgiu, Giurgiu

Prezentare

 

Aşezată în bătaia vânturilor şi furtunilor, pârjolită de foc, călcată de numeroşi invadatori, cetatea de la Dunăre, Giurgiu, a supravieţuit timpului şi, mai mult decât atât, a dat ţării şi lumii oameni de seamă. Prezenţa unor personalităţi giurgiuvene în contextul culturii romaneşti nu este efectul unei conjuncturi efemere, ci urmarea unor incontestabile valori, formate în şcolile giurgiuvene începând după 1830, care au dat valenţe noi spiritualităţii romaneşti. La şcoala noastră au învăţat multe serii de elevi, care, prin realizările lor, au ridicat continuu prestigiul ei.

Renovată de curând, cu săli de clasă spaţioase, cu cabinete şi laboratoare noi, cu o sală de sport modernă în curs de realizare, Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” aşteaptă cu nerăbdare şi îndreptăţită mândrie noi serii de elevi, care prin rezultatele muncii lor să fie demni de numele lui Mircea cel Bătrân, ctitor de cetate şi de civilizaţie românească.

 

 

Şcoala s-a înfiinţat la 15 septembrie 1888 la Zalomit sub denumirea de Şcoala primară de băieţi nr. 3, la început cu o clasă a I-a şi o clasă a II-a. La 1 noiembrie 1894 ia fiinţă, tot la Zalomit, "Şcoala primară nr. 4 de băieţi" tot cu o clasa a I-a.

Cele două şcoli primare de băieţi au funcţionat mult timp în clădirea Zalomit, cu întreruperi în timpul primului război mondial şi după ce clădirea a ars în 1943. La 15 septembrie 1951 cele două şcoli primare de băieţi sunt reunite şi formează "Şcoala generală nr. 2 de băieţi" şi funcţionează de atunci în clădirea de pe strada Nicolae Iorga nr. 34, unde se află şi astăzi. Şcoala a purtat denumirile:Şcoala elementară de 7 ani nr. 2 Giurgiu, Şcoala generală de 8 ani nr. 2 Giurgiu, Şcoala generală de 10 ani nr. 2 Giurgiu şi Şcoala generală nr. 2 cu cls. I-VIII Giurgiu.

La 15 septembrie 2001 s-au sărbătorit 50 de ani de funcţionare în local propriu şi 113 ani de la înfiinţare, ocazie cu care, şcolii i se atribuie numele de "Şcoala cu cls. I-VIII, nr. 2, "Mircea cel Bătrân"".

Galerie foto