Centrul Scolar Pentru Educaţie Incluziva Alba Iulia
Alba Iulia, Alba

Prezentare

Meleagurile Alba- Iuliei sintetizeaza sincretic, in port, datini si obiceiuri, influentele venite din Muntii Apuseni, Muresului, Sebesului ori Secaselor, romanii convietuind in armonie. Un oras cu rezonanta in istoria poporului roman isi datoreaza importanta sa istorica, in mare parte, pozitiei geografice, fiind punctul natural de trecere si rascruce de drumuri.Aici au avut loc evenimente majore din istoria neamului si Alba Iulia se mandreste cu faptul ca este considerata capitala spirituala a Romaniei. Alba Iulia este unul dintre cele mai vechi orase. Locul unde Unirea Transilvaniei cu Romania a fost decisa solemn si irevocabila de catre Marea Adunare Nationala de Alba Iulia, Unirea Statului National Modern Roman. Inceputurile Scolii Speciale Alba, s-au conturat inca din anul 1983 cand in cadrulScolii Generale Nr.1 Alba, au functionat doar cateva clase.


 

Începuturile Şcolii Speciale Alba Iulia  s-au conturat încă din anul 1983, când în cadrul Şcolii Generale nr.1 Alba Iulia au funcţionat doar câteva clase speciale. În anul 1984 şcoala s-a înfiinţat de sine stătătoare în sediul din strada Vasile Goldiş nr.7 Alba Iulia. Şcoala funcţiona cu un singur rând de clase I-VIII, mai târziu mărindu-se efectivul de elevi şi ajungându-se astfel la clase paralele.

Programul se desfăşura de luni până vineri de la orele 8 până la orele 14.Orele de curs se desfăşurau conform programei adaptate pentru învăţământul special.Pe lângă orele de curs elevii erau cuprinşi, în funcţie de nevoile fiecăruia, în programe de recuperare logopedice, psihoterapeutice, cultură fizică medicală, sub atenta supraveghere a cadrelor specializate ale şcolii.

Între anii 1991-1999 in cadrul  Şcolii Speciale a funcţionat şi o Grădiniţă Specială cu o singură grupă. În 1998 sediul Şcolii Speciale s-a schimbat în cel actual, respectiv Alba Iulia, str. T. Vladimirescu nr.39, tel/fax 819383.

Galerie foto