Scoala Gimnaziala Sugag
Sugag, Alba

Prezentare

Tipul şcolii: Şcoală cu clasele I – VIII

Limba de predare: limba română

Date generale: Comuna Şugag,nr. 230 ,Judeţ Alba ,Telefon/ Fax 0258 / 746105

Tipul instituţiei:unitate P.J.

Unităţi subordonate(structuri)

-Grădiniţa Şugag(2 grupe P.N.şi 1 grupă P.P.) 

-Grădiniţa Mărtinie(1 grupă P.N.combinată).

-Grădiniţa Dobra(1 grupă P.N.combinată).

-Şcoala cu clasele I - IV Tău - Şugag (1 clasă)

-Şcoala cu clasele I – IV Mărtinie I (2 clase)

-Şcoala cu clasele I – IV Mărtinie II (1 clasă).

-Şcoala cu clasele I – IV Arţi I (1 clasă)

-Şcoala cu clasele I – IV Bîrsana(1 clasă)

-Şcoala cu clasele I – IV Jidoştina(desfinţată în 2008-2009)

-Şcoala cu clasele I – VIII Şugag(4 clase înv.primar şi 7 clase înv. gimnazial) cu Internat şcolar

Personal de conducere: 1director.

Şcoala cu clasele I – VIII funcţionează într-o locaţie cu patru corpuri de clădire construite în ordinea:corpul A, corpul B, corpul C(internatul şcolar) şi corpul D(sala de sport).În corpul B al clădirii funcţionează şi grădiniţa cu program normal Şugag iar în corpul C grădiniţa cu program prelungit.

Şcoala cu clasele I – IV Mărtinie II şi Şcoala cu clasele I - IV Tău - Şugag nu au local propriu. 

Şcoala cu clasele I – IV Dobra s-a desfinţat în anul 2002 (În clădire a rămas Grădiniţa Dobra).

  • În intervalul de timp 2003-2007 a funcţionat înv.S.A.M.nivel I (1/IX;1/X) afiliată Grupului Şcolar Sebeş care s-a desfinţat începând cu anul şcolar 2007-2008 ,din cauza schimbării profilului lucrător în tâmplarie ,cu lucrător în creşterea animalelor pe de o parte,iar pe de altă parte din cauza distanţei relativ mici faţă de Grupul Şcolar Sebeş care oferă o gamă largă de profiluri şi specializări.

,, Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm “ După biserică, prima instituţie care a fost ridicată în comuna Şugag a fost şcoala. Prima clădire a fost construită în anul 1976. În anul 1928 şcoala ste renovată cu ajutorul materialelor rezultate din demolarea vechii biserici. Această clădire va fi folosită ca instituţie de învăţământ până în anul 1960, an în care se termină construcţia şcolii noi. Vechea clădire a devenit Cămin cultural . Dintre învăţătorii care au activat în această perioadă pot fi amintiţi Ion Deac şi Ştefan Miron. O dată cu începerea lucrărilor de amenajare a râului Sebeş, numărul elevilor a crescut fiind nevoie de o nouă construcţie. Astfel în 1974 se construieşte o nouă clădire,în apropierea celei vechi, formând un tot . La interval relativ scurt, în anul 1978 a fost dată în folosinţă şi clădirea destinată elevilor interni. În anul 1987 s-a trecut la ridicarea unei săli de sport, dar lucrările de finisare ale acesteia au fost stopate, din motive financiare . În ceea ce priveşte pregătirea elevilor ne putem mândri cu foştii elevi ai şcolii noastre, care au devenit doctori, profesori, ingineri, economişti, preoţi, etc.

Galerie foto