Colegiul Tehnic "Miron Costin" Roman
Roman, Neamt

Prezentare

Colegiul Tehnic „Miron Costin“ din orasul ROMAN îşi desfăşoară activitatea în trei corpuri de clădire, însumînd o suprafaţă de peste 80.000 de metri pătraţi, dintre care 11.660 de metri pătraţi o reprezintă numai suprafaţa construită.
Echipa manageriala este constituita din :

Director : prof.ing. Lorica Nelia Havrici

Director adjunct : prof.ing. Iosefina Arama

Director adjunct : prof. Anca Scortescu


Colegiul Tehnic „Miron Costin“ a fost înfiinţat, din iniţiativă privată, în luna martie 1880, ca „şcoală de meserii de ambele sexe“. De atunci, instituţia şi-a schimbat denumirea, rînd pe rînd, chemîndu-se: Şcoală Inferioară de Meserii - gradul al II-lea, Liceu Industrial de Băieţi, Şcoală Medie Tehnică de Mecanică şi Siderurgie, Şcoală Medie Tehnică de Mecanizare a Agriculturii, Centrul Şcolar Agricol Nr. 2, Liceu Mecanic Agricol, Liceu Industrial Nr. 5. Din 1991, unitatea a primit numele de Grup Şcolar Agricol. Dar în prezent, se numeste, mulţumită rezultatelor deosebite ale elevilor şi dascălilor, şi a modernizării continue, COLEGIUL TEHNIC "MIRON COSTIN".

Deschiderea oficială a şcolii a avut loc pe 2 martie 1880, în cadru festiv, şcoala fiind recunoscută de Ministerul Instrucţiunii Publice, aceasta trecînd, apoi, în 1882, în subordinea comunităţii locale, urmînd ca, pe 1 noiembrie 1901, să treacă în subordinea statului. De atunci, liceul a devenit emblematic pentru municipiul Roman, avînd o bază materială extinsă şi numeroarse corpuri de clădire, în care s-au format, de-a lungul anilor, atît intelectuali care fac cinste oraşului, cît şi specialişti recunoscuţi în ţară şi peste hotare.

Galerie foto