Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu", Bucuresti
Bucuresti

Activităţi extracurriculare

Grupul Şcolar de Chimie "COSTIN NENIŢESCU"

Bucureşti, Sector  3                                        

În atenţia elevilor  din învăţământul preuniversitar - Bucureşti

Vă  invităm să participaţi  la Simpozionul:

  

"All Science Is Computer Science"

  

Ediţia a III-a

  

Simpozionul va avea loc în Luni - 24 martie 2008 începând cu ora 9.00 la Grupul Şcolar de Chimie "COSTIN NENIŢESCU" din Bucureşti, Bd. Theodor Pallady nr. 26, sector 3, tel /fax: 3450920

Simpozionul este organizat în cadrul Proiectului Comenius "Computer supported teaching and learning in the curriculum" din cadrul programului sectorial Comenius finanţat de Comisia Europeană şi se adresează elevilor din învăţămâtul preuniversitar din Municipiului Bucureşti.

  

Motivaţia alegerii temei

Trăim într-o societate dinamică în care computerul şi toate celelalte mijloace moderne de comunicare şi informare sunt la îndemâna oricui. Protagoniştii acestor transformări din domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicării sunt în special tinerii, cei care se adaptatează cel mai bine acestor schimbări.

Yahoo Messenger, Jocurile interactive on-line sunt doar două exemple de medii virtuale care îi apropie pe tinerii din întreaga lume, dar nu sunt suficiente pentru a-i pregati pentru viitoarea profesie. Viitoarele locurile de muncă impun aproape invariabil pe lângă o bună pregătire în domeniul informaticii şi o abilitate crescută în comunicare.

Datorită Internetului elevii noştri nu mai comunică între ei „face to face", nu mai interacţionează direct unii cu ceilalţi. Viitorul e sumbru - peste câţva ani aceşti tineri nu vor mai şti să vorbescă. Nu trebuie să îi abandonăm în această lume virtuală. Să încercăm să îi încurajăm să comunice direct, să schimbe idei, să îşi expună realizările, să-şi argumenteze munca şi eforturile depuse, să devină mai toleranţi cu cei din jur.

Simpozionul „All science is computer science" devenit deja o tradiţie, poate fi privit din perspectiva unui scop simplu acela de a facilita COMUNICAREA DIRECTĂ, iar rolul nostru ca dascăli este acela de a-i îndruma şi de a le canaliza aptitudinile în acest sens.

Experienţa acumulată anul trecut şi succesul de care s-a  bucurat această manifestrare în rândul elevilor din sectorul 3, sunt factori suficient de motivanţi pentru a organiza întâlnirea din acest an la nivel de Municipiu Bucureşti.

Elevii participanţi vor putea prezenta

  • o materiale video interactive
  • o site-uri proprii
  • o software educaţional
  • o referate în diverse domenii
  • o reviste şcolare în format electronic
  • o aplicaţii grafice pe diverse teme;
  • o etc.

 

Organizatori: Grup Şcolar de Chimie "Costin Neniţescu" ,

Parteneri: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al sectorului 3.

  

Invitaţi: Elena Ştefan - inspector ISMB, Daniela Moraru - inspector ISMB, inspector sector 3

Grup ţintă:  elevii din Municipiul Bucreşti

Program de desfăşurare: 24 martie 2008, ora 9.00, la Grup Şcolar de Chimie "Costin Neniţescu",  Bd Theodor Pallady nr. 26, sector 3, Bucureşti. Detalii privind modul de organizare a lucrărilor sesiunii vor fi afişate pe internet pe site-ul proiectului în timp util.

Secţiuni:

  • 1. matematică, informatică, ştiinte
  • 2. limbă şi comunicare, discipline socio - umaniste, etc.

Recomandări privind înscrierea lucrărilor:

Pentru înscrierea lucrării este suficient să transmiteţi prin e-mail cu menţiunea

                            „Pentru simpozionul - All science is computer science",

următoarele informaţii:

  • o Titlul lucrării
  • o autorul /autorii,
  • o Profesorul îndrumător / disciplina de predare /adresa de email
  • o şcoala / instituţia pe care o reprezintă
  • o rezumatul lucrării (maximum 300 cuvinte) (Microsoft Word cu caractere Times New Roman, cu diacritice, corp de litera 12, tehnoredactat la 1,5 rânduri;

Lucrările trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat din tematica propusă, să aibă originalitate şi să cuprindă experienţe personale;

Data limită de transmitere a lucrărilor: 10 martie 2008

Informaţii de natură organizatorică şi financiară:

Fondurile pentru derularea simpozionului provin din:

- venituri proprii ale organizatorilor;

             - taxa de participare (5 RON / lucrare înscrisă)                                                      .

Alte menţiuni:

- Pentru participanţi se vor emite diplome de participare. Diplomele de participare se vor înmâna participanţilor Ia încheierea evenimentului. Persoanele înscrise la simpozion şi care nu sunt prezente să îşi susţină lucrările, nu vor primi diplomele de participare (cu excepţia cazurilor speciale dovedite prin documente).

- În cazul în care sunt doi sau mai mulţi autori cu aceeaşi lucrare, participanţii vor primi fiecare diplomă cu numele tuturor autorilor înscrise pe diplomă

- Lucrările simpozionului se vor desfăşura numai în prezenţa unui inspector de specialitate/sector, care va prezenta conducerii inspectoratului şcolar un raport privind desfăşurarea acestuia.

- Pentru buna desfăşurare a acţiunii este necesar să contribuiţi cu suma de 5 lei, utilă tipăririi programului simpozionului, mapelor, diplomelor, ecusoanelor, etc;

- Lucrările prezentate vor fi publicate în revista Grupului Şcolar de Chimie "Costin Neniţescu" - CRISTAL (revista fiind publicată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti şi pe site-ul www.freewebs.com/ictcomeniusnenitescu/

Comisia de organizare:

Preşedinte - prof. Felicia Huideş

Copreşedinte: prof. Adina Vasilică

Comitetul Ştiinţific: prof. Mihaela Eftimie, prof. Catrinel Negură,

                                  prof. Contesina Rusu

Comitetul tehnic: prof. Adrian Tanase şi prof. Cristina Stratulat

Persoanele de contact.:

Prof. FELICIA HUIDEŞ,   felix.huides@gmail.com  - 0724853361

Prof. CONTESINA RUSU,  contesina.rusu@gmail.com - 0745129088

 

Director,

Doina Vasiliu

 

 

Grupul Şcolar de Chimie "COSTIN NENIŢESCU"

Bucureşti, Sector  3                                        

  

În atenţia profesorilor din învăţământul preuniversitar - Bucureşti

  

Vă  invităm să participaţi  la Simpozionul:

  

"All Science Is Computer Science"

  

Ediţia a III-a

  

  

Simpozionul va avea loc în Luni - 26 mai 2008 începând cu ora 9.00 la Grupul Şcolar de Chimie "COSTIN NENIŢESCU" din Bucureşti, Bd. Theodor Pallady nr. 26, sector 3, tel /fax: 3450920

Simpozionul este organizat în cadrul Proiectului Comenius "Computer supported teaching and learning in the curriculum" din cadrul programului sectorial Comenius finanţat de Comisia Europeană şi se adresează profesorilor din învăţămâtul preuniversitar din Municipiului Bucureşti.

  

Motivaţia alegerii temei

Transformările societăţii româneşti din ultimul deceniu au permis pătrunderea în ţara noastră şi implicit în şcoala românească, pe scară largă, a computerelor şi a altor mijloace moderne de comunicare şi informare.

Implementarea Tehnologiei Informaţiei şi Comunicării în procesul instructiv educativ este considerată drept una din problemele majore ale societăţii actuale. Trăim într-o lume a Internetului în care conţinutul educaţional se transmite, participanţilor la instruire, din în ce mai mult în formă digitală.

În acest context se impune reconsiderarea atitudinii profesorului faţă de uneltele educaţiei şi în primul rând faţă de computerul  care a devenit un instrument de utilitate universală.

Pentru a supravieţui impactului informatic profesorul trebuie să-şi formeze un nou mod de gândire şi de comportament.  Eficienţa lui profesională va creşte dacă va avea capacitatea de a utiliza toate mijloacele multimedia şi de comunicare oferite de Tehnologiile Informaţiei.

Educatorul modern va trebui să îmbine cu măiestie noul cu clasicul.

Simpozionul „All science is computer science" devenit deja o tradiţie, poate fi privit din perspectiva unui scop simplu acela de canalizare a talentului profesorilor spre noile tehnologii.

Experienţa acumulată anul trecut şi succesul de care s-a  bucurat această manifestrare în rândul cadrelor didactice, sunt factori suficient de motivanţi pentru a organiza întâlnirea din acest an.

Obiectivele majore al Simpozionului „All science is computer science"

  • - promovarea şi încurajarea profesorilor implicaţi în crearea de mijloace de predare-învăţare-evaluare inovatoare;
  • - evidenţierea capacităţilor participanţilor de a crea conţinuturi educaţionale cu ajutorul computerului;
  • - recunoaşterea profesorilor care, cu "scânteie" de creator, oferă noi şi ingenioase forme de înşuire de către elevi a unor noţiuni pentru care doar manualul, tabla, creta sau elocinţa profesorului nu sunt suficiente pentru a descoperi şi acumula noi cunoştinţe;
  • - lărgirea software-ului educaţional şi a tipurilor de aplicaţii IT utilizate in studiul ştiinţelor şi nu numai;
  • - dezvoltarea interesului şi a motivaţiei profesorilor pentru utilizarea tehnologiei informaţiei şi a comunicării ca sursă de cunoaştere a lumii înconjurătoare şi a societăţii;
  • - promovarea unei dimensiuni europene a educaţiei în şcolile româneşti;
  • - promovarea imaginii şcolii.

Profesorii participanţi vor putea prezenta lecţii interactive (pentru diverse discipline de predare), site-uri didactice proprii, software educaţional, materiale video interactive, cursuri/ tutoriale.

Prin această întâlnire dorim să realizăm un vast schimb de experinţă între profesori cu discipline de predare diferite.  Modul de abordare a diverselor teme, modul de gândire diferit al participanţilor vor deveni surse de inspiraţie pentru întregul auditoriu.

  

Organizatori: Grup Şcolar de Chimie "Costin Neniţescu" ,

  

Parteneri: Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al sectorului 3.

  

Invitaţi: Elena Ştefan - inspector ISMB, Daniela Moraru - inspector ISMB, inspector sector 3

  

Grup ţintă: profesorii din învăţământul preuniversitar - sector 3

  

Program de desfăşurare: 26 mai 2008, ora 9.00, la Grup Şcolar de Chimie "Costin Neniţescu",  Bd Theodor Pallady nr. 26, sector 3, Bucureşti. Detalii privind modul de organizare a lucrărilor sesiunii vor fi afişate pe internet pe site-ul proiectului în timp util.

  

Secţiuni: în funcţie de numărul de lucrări şi de tematica abordată.

 

Recomandări privind înscrierea lucrărilor:

Pentru înscrierea lucrării este suficient să transmiteţi prin e-mail cu menţiunea „Pentru simpozionul - All science is computer science", următoarele informaţii:

  • o Titlul lucrării
  • o autorul /autorii,
  • o disciplina de predare,
  • o adresa de email,
  • o şcoala / instituţia pe care o reprezintă
  • o rezumatul lucrării (maximum 300 cuvinte) (Microsoft Word cu caractere Times New Roman, cu diacritice, corp de litera 12, tehnoredactat la 1,5 rânduri;

Lucrările trebuie să vizeze aspecte cu un grad de interes ridicat din tematica propusă, să aibă originalitate şi să cuprindă experienţe personale;

După primirea lucrărilor, comitetul ştiinţific, va selecţiona lucrările care se subscriu temei şi calităţii simpozionului.

  

Data limită de transmitere a lucrărilor: 20 mai 2008

  

Informaţii de natură organizatorică şi financiară:

Fondurile pentru derularea simpozionului provin din:

- venituri proprii ale organizatorilor;

             - taxa de participare (5 RON / lucrare înscrisă)                                                      .

  

Alte menţiuni:

- Pentru participanţi se vor emite diplome de participare. Diplomele de participare se vor înmâna participanţilor Ia încheierea evenimentului. Persoanele înscrise la simpozion şi care nu sunt prezente să îşi susţină lucrările, nu vor primi diplomele de participare (cu excepţia cazurilor speciale dovedite prin documente).

- În cazul în care sunt doi sau mai mulţi autori cu aceeaşi lucrare, participanţii vor primi fiecare diplomă cu numele tuturor autorilor înscrise pe diplomă

- Lucrările simpozionului se vor desfăşura numai în prezenţa unui inspector de specialitate/sector, care va prezenta conducerii inspectoratului şcolar un raport privind desfăşurarea acestuia.

- Pentru buna desfăşurare a acţiunii este necesar să contribuiţi cu suma de 5 lei, utilă tipăririi programului simpozionului, mapelor, diplomelor, ecusoanelor, etc;

- Lucrările prezentate vor fi publicate în revista Grupului Şcolar de Chimie "Costin Neniţescu" - CRISTAL (revista fiind publicată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti şi pe site-ul www.freewebs.com/ictcomeniusnenitescu/

  

Comisia de organizare:

Preşedinte - prof. Felicia Huideş

Copreşedinte: prof. Adina Vasilică

Comitetul Ştiinţific: prof. Mihaela Eftimie, prof. Catrinel Negură,

                                  prof. Contesina Rusu

Comitetul tehnic: prof. Adrian Tanase şi prof. Cristina Stratulat

  

Persoanele de contact.:

  

Prof. FELICIA HUIDEŞ,   felix.huides@gmail.com  - 0724853361

Prof. CONTESINA RUSU,  contesina.rusu@gmail.com - 0745129088

 

 

Director,

Doina Vasiliu