Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Sabaoani
Sabaoani, Neamt

Proiecte educaţionale

Proiectul "Holocaust sub regimul Antonescu-70 de ani de la Trenurile Mortii" s-a desfasurat la liceul teoretic Vasile Alecsandri din Sabaoani , in parteneriat cu Scoala Nr 24 din Sibiu.

http://www.sabaoani.ro/gallery3/index.php/2011/70-de-ani-de-la-Trenurile-mortii/Echipa-de-lucru/DSCF0010

http://www.sabaoani.ro/gallery3/index.php/2011/Parteneriat-scolar-Sibiu---Sabaoani/Moment-de-comemorare

 

 

 

 

 

Proiecte de vacanta

 

ECHIPA I : 0708220003_400

Profesor coordonator Gabriela Nanca, E- mail nanca_g@yahoo.fr

Elevi:

Antoci Lavinia Adina Clasa aXI a,matematica informatica,e-mail lavinia_320@yahoo.com

Antici Liviu clasa a XI a matematica informatica, E-Mail l_antici@yahoo.com

Blaj Oana Gabriela,clasa a XI a matematica informatica,E-mail oana_qt@yahoo.com

Blaj Gabriel,clasa a X a matematica informatica

Bulai Mihaela ,clasa a XI a matematica informatica,E-mail miha_0509@yahoo.com

Cobzaru Mihaela,clasa aXI a matematica informatica,E-Mail miha_e1a@yahoo.com

Sescu Bianca,clasa aXI a matematica informatica,E-Mail bitzi_bia1902@yahoo.com

Imbrea Madalina,clasa a XI a matematica informatica,E-Mail mady_midi@yahoo.com

Diac Gabriel,clasa a V a

Robu Marian clasa a VI a,E-Mail Robumrn@yahoo.com

 

ECHIPA I I :0708220065_400

Profesor coordonator Corneliu Nanca

Elevi:

Imbrisca Octavian clasa a XII a matematica informatica

Eva Fabian, clasa aXII a matematica informatica

Burca Claudiu,clasa a IV a

Perca Razvan,clasa aVII a, E-Mail razvyhardy@yahoo.com

Damoc Cornelia, clasa a XI a,matematica informatica

Hugianu Monica , clasa aXI a matematica informatica

Ionut Morariu ,clasa a VI a

Perca Eduard, clasa a VI a

Robu Ciprian clasa a II a

 

MICUL SCRIITOR

 

Am uitat de calculator

autor Sescu Bianca

AM UITAT DE CALCULATOR pe urmele lui Calistrat Hogaş- ”Pe drumuri de munte”

Munţii Ceahlãu

Natura prin toate formele sale reprezintã un arsenal inestimabil de bogãţii, iar munţii sunt comorile cele mai valoroase, cele mai frumoase- un deliciu pentru pãmîntenii îndrãgostiţi de nori, de culmi, de pãduri, de izvoare cu apã limpede, de aer curat; oameni indrãgostiţi de puritatea si frumuseţea naturii.

Timp de şase zile (2,3,4,5,6,7 august) ne-am înfruptat şi noi din aceste bogaţii. Am inspirat cu cea mai mare plãcere aerul munţilor Ceahlãu, am admirat splendoarea lor, am umblat pe potecile alunecoase sau pietruite, am bãut apã rece de izor, am escaladat culmile ajungînd pînã la nori, şi ne-am convins încã o datã cât de minunatã e natura.

Cu corturile şi sacii de dormit in spate, obosiţi dupã un drum nu foarte lung fiind din acelaşi judeţ (Neamţ), dar insuportabil din cauza cãldurii , am ajuns in jurul orei 17:00, (2 august ) la Izvorul Muntelui, staţiune montanã aflatã la poalele masivului Ceahlãu. Munţii Ceahlãu constituie una dintre cele mai bine conturate unitãţi naturale din Carpaţii Orientali, care se impune în masivele vecine primtr-un peisaj aparte ceea ce-i conferã o valoare turisticã deosebitã. De aceea a fost numit foarte des şi regele Carpaţilor, Farul Moldovei, Nestemata Carpaţilor.

Dupã ce am instalat corturile distracţia a inceput sã-şi facã loc printre noi, ţinîndu-ne treji pînã la revãrsatul zorilor. Am cîntat la chitarã, am tãiat lemne, am mîncat grãtarel (cei care nu sunt vegetarieni), am dansat şi ne-am încãlzit în jurul focului pînã dimineaţã, cînd am vãzut un rãsãrit de soare magnific şi am început sã ne pregãtim pentru aventurã: escaladarea muntelui.

Am pornit în jurul orei 09:00 pe traseul Lutu Roşu, fiind marcat pînã la Curmãtura Lutu Roşu (1020 m ) cu Punct albastru, timp de parcurs 30 min, iar de aici pînã la Cabana Dochia (1750 m) traseu marcat cu bandã albastrã, timp de parcurs 2h 45 min. De la Cabana Dochia pînã la vîrful Toaca (1904 m) timp de parcurs 45 min, şi se putea admira şi vîrful Ocolaşul Mare (1907 m), cel mai inalt vîrf din munţii Ceahlãu dar,imposibil de escaladat din cauza interdicţiei de prãbuşire.

La coborîre am urmat traseul Poiana Maicilor, marcat cu bandã roşie, timp de parcurs 3h 30 min- 4 h,un traseu mai periculos dar presãrat cu peisaje fantastice si cu multe mure şi zmeura! Am ajuns in camping pe la orele 18:00 frãnţi de obosealã, sleiţi de orice putere dar foarte încîntaţi de bogãţiile explorate.

În urmãtoarele zile (4,5,6,7 august) am mai fãcut plimbãri pe munte , am studiat şi admirat mai bine flora şi fauna, am vizitat barajul de la Bicaz şi ne-am bucurat pe deplin de minunãţiille oferite de naturã!

Întoarcerea spre casã ( Sãbãoani) a fost şi ea o adevãratã aventurã. Cei 10 km pe care îi aveam de parcurs pe jos Pînã la Bicaz s-au transformat in 10 km parcurşi in remorca unei camionete, nici nu se putea mai bine, o plãcere enormã şi o experienţã grozavã, iar de la intrarea in Bicaz pîna la gara din oraş încã 3 km de mers pe jos. Am luat trenul din Bicaz la 16:49 şi am ajuns în Bacãu la 19:00, unde ne-a întîmpinat o ploaie rece dar, pe care noi am biruit-o timp de 3 ore cu cîntece, pînã a sosit trenul Adjud- Paşcani (22:15). Pîna la gara din Sãbãoani am fãcut 1 h, astfel am ajuns acasã la orele 23:15 iar in paturile noastre pe la orele 24:00, dar la somn pe la orele 01:00 dupã ce am povestit familiilor, doar în cîteva cuvinte, frumoasa noastrã aventurã de pe Ceahlãu!Uimitor este ca in aceste zile de vis am uitat de calculator....

Sescu Bianca

 

 

Voluntariatul-formă de îmbogăţire

autor Monica Hugianu

 

 

 

 

 

 

VOLUNTARIATUL este activitatea desfăşurată din proprie iniţiativă,de orice persoană fizică, in folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială .(Definiţie adoptată de Consiliul Naţional al Voluntarului , iunie2002)

El este o componentă fundamentală a societăţii civile. El însufleţeşte cele mai nobile aspiraţii ale omenirii – pacea, libertatea, oportunitatea, siguranţa şi justiţia pentru toate persoanele.

Prezentarea făcută mai sus este cea ”ştiinţifică”, însă ea prezintă esenţa activităţii de voluntar.Aceasta este o inniţiere pe un drum,poate doar temporar,sau de ce nu definitiv.Voluntariatul presupune dăruire, implicare, bucurie, satisfacţie, plăcere, sacrificii, mulţumire, recunoştinţă însă presupune şi modelarea caracterului voluntarului. El ănvaţă lucruri noi, sau chiar câştigă experienţă (într-un domeniu în care e calificat) în vederea obţinerii unui serviciu mai bun. Pot să vă mărturisesc că au fost cazuri când, la un interviu, amintirea anumitor activităţi de voluntariat a reprezentat un atuu. Prin această activitate tu îţi poţi, menţine în ”uz” cunoştinţele pe care altfel nu le foloseşti, sau îti poţi însuşi altele noi care îţi pot folosi în viitorul tău. Relaţia cu alte persoane este fundamentală pentru dezvoltarea unui tânăr, astfel că prin voluntariat cunoşti oameni noi, îţi poţi face prieteni noi dar şi contacte utile. Această activitate te pune în situaţii noi, interesante, şi astfel poţi testa o nouă carieră, îţi poţi asuma noi responsabilităţi, înveţi să lucrezi întru-un grup, dar îţi realizezi şi o perspectivă asupra puterilor proprii. Înveţi să-ţi organizezi timpul, să fii punctual şi pur şi simplu nişte pitici buni te modelează, dar trebuie să te laşi modelat. Activitatea cu ceilalţi voluntari sau cu persoanele mai puţin norocoase îţi deschide o nouă viziune asupra vieţii. Poate acasă te plictiseşti , poate pierdeai timpul ,lucrând ca voluntar te simţi util, ai un sentiment de împăcare cu tine şi cu ceilalţi căci contribui la crearea unei societăţi mai bune. Înveţi să ai încredere în tine şi în ceilalţi, ce înseamnă răbdarea şi ajutorul aproapelui, descoperi că poţi dărui mult mai mult decât credeai. Cum spune şi indirect termenul general ”voluntariat”, această activitate pleacă din proprie iniţiativă, aşa că dacă vrei să „creşti” învaţă să te implici. Nu va veni nimeni să te oblige să lucrezi într-o asemenea activitate căci tu dăruieşti fără a primi nimic în schimb. Uneori un zâmbet blând şi recunoscător îţi poate aduce mult mai multă satisfacţie decât te aşteptai. Munca de voluntariat presupune şi unele sacrificii căci trebuie să rupi din timpul tău liber, necondiţionat câştigând în schimb numeroase bogăţii sufleteşti, rareori atât de uşor de găsit şi de însuşit. Deşi e greu de crezut, munca de voluntar are şi aspecte negative din care amintim ironia şi dispreţul celorlalţi, ele fiind cele care le încununează pe celelalte.

Munca de voluntari poate fi foarte diferită atât prin domeniile în care te implici şi lucrezi cât şi prin ceea ce se aşteaptă de la tine. Poţi lucra cu cei cu probleme de sănătate, cu cei săraci şi neajutoraţi, poţi lupta pentru o cauză nobilă - împotriva violenţei domestice, pentru drepturile animalelor, pentru natură, poţi preveni şi trata efectul drogurilor sau al traficului de fiinţe umane, şi de ce nu poţi apăra familia. Asociaţiile care se sprijină pe contribuţia voluntarilor sunt ONG-urile (Organizaţiile Nonguvernamentale). În zona noastră (în Roman) amintim câteva astfel de organizaţii: Asociaţia Femina 2000 – se ocupă de problemele femeilor, Minerva – acordă îngrijiri la domiciliu, Caritas – oferă servicii medicale, Precista Mare – oferă ajutoare materiale pentru copii, Roman 2000 – lucrează pe proiecte sociale.

Voluntariatul este o activitate importantă în viaţa fiecăruia, căci putem fi voluntari în serviciul celuilalt oricând acordăm un ajutor sau dăm un sfat bun, învăţând să-i respectăm pe ceilalţi şi pe noi înşine.

Voluntariatul-formă de îmbogăţire

autor Monica Hugianu

 

 

 

 

 

 

VOLUNTARIATUL este activitatea desfăşurată din proprie iniţiativă,de orice persoană fizică, in folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială .(Definiţie adoptată de Consiliul Naţional al Voluntarului , iunie2002)

El este o componentă fundamentală a societăţii civile. El însufleţeşte cele mai nobile aspiraţii ale omenirii – pacea, libertatea, oportunitatea, siguranţa şi justiţia pentru toate persoanele.

Prezentarea făcută mai sus este cea ”ştiinţifică”, însă ea prezintă esenţa activităţii de voluntar.Aceasta este o inniţiere pe un drum,poate doar temporar,sau de ce nu definitiv.Voluntariatul presupune dăruire, implicare, bucurie, satisfacţie, plăcere, sacrificii, mulţumire, recunoştinţă însă presupune şi modelarea caracterului voluntarului. El ănvaţă lucruri noi, sau chiar câştigă experienţă (într-un domeniu în care e calificat) în vederea obţinerii unui serviciu mai bun. Pot să vă mărturisesc că au fost cazuri când, la un interviu, amintirea anumitor activităţi de voluntariat a reprezentat un atuu. Prin această activitate tu îţi poţi, menţine în ”uz” cunoştinţele pe care altfel nu le foloseşti, sau îti poţi însuşi altele noi care îţi pot folosi în viitorul tău. Relaţia cu alte persoane este fundamentală pentru dezvoltarea unui tânăr, astfel că prin voluntariat cunoşti oameni noi, îţi poţi face prieteni noi dar şi contacte utile. Această activitate te pune în situaţii noi, interesante, şi astfel poţi testa o nouă carieră, îţi poţi asuma noi responsabilităţi, înveţi să lucrezi întru-un grup, dar îţi realizezi şi o perspectivă asupra puterilor proprii. Înveţi să-ţi organizezi timpul, să fii punctual şi pur şi simplu nişte pitici buni te modelează, dar trebuie să te laşi modelat. Activitatea cu ceilalţi voluntari sau cu persoanele mai puţin norocoase îţi deschide o nouă viziune asupra vieţii. Poate acasă te plictiseşti , poate pierdeai timpul ,lucrând ca voluntar te simţi util, ai un sentiment de împăcare cu tine şi cu ceilalţi căci contribui la crearea unei societăţi mai bune. Înveţi să ai încredere în tine şi în ceilalţi, ce înseamnă răbdarea şi ajutorul aproapelui, descoperi că poţi dărui mult mai mult decât credeai. Cum spune şi indirect termenul general ”voluntariat”, această activitate pleacă din proprie iniţiativă, aşa că dacă vrei să „creşti” învaţă să te implici. Nu va veni nimeni să te oblige să lucrezi într-o asemenea activitate căci tu dăruieşti fără a primi nimic în schimb. Uneori un zâmbet blând şi recunoscător îţi poate aduce mult mai multă satisfacţie decât te aşteptai. Munca de voluntariat presupune şi unele sacrificii căci trebuie să rupi din timpul tău liber, necondiţionat câştigând în schimb numeroase bogăţii sufleteşti, rareori atât de uşor de găsit şi de însuşit. Deşi e greu de crezut, munca de voluntar are şi aspecte negative din care amintim ironia şi dispreţul celorlalţi, ele fiind cele care le încununează pe celelalte.

Munca de voluntari poate fi foarte diferită atât prin domeniile în care te implici şi lucrezi cât şi prin ceea ce se aşteaptă de la tine. Poţi lucra cu cei cu probleme de sănătate, cu cei săraci şi neajutoraţi, poţi lupta pentru o cauză nobilă - împotriva violenţei domestice, pentru drepturile animalelor, pentru natură, poţi preveni şi trata efectul drogurilor sau al traficului de fiinţe umane, şi de ce nu poţi apăra familia. Asociaţiile care se sprijină pe contribuţia voluntarilor sunt ONG-urile (Organizaţiile Nonguvernamentale). În zona noastră (în Roman) amintim câteva astfel de organizaţii: Asociaţia Femina 2000 – se ocupă de problemele femeilor, Minerva – acordă îngrijiri la domiciliu, Caritas – oferă servicii medicale, Precista Mare – oferă ajutoare materiale pentru copii, Roman 2000 – lucrează pe proiecte sociale.

Voluntariatul este o activitate importantă în viaţa fiecăruia, căci putem fi voluntari în serviciul celuilalt oricând acordăm un ajutor sau dăm un sfat bun, învăţând să-i respectăm pe ceilalţi şi pe noi înşine.

 


Activitati extracurriculare



salveaza Activitati extracurriculare
title="revin la versiunea initiala">revin la versiunea initialaexaminareataseaza fisier sau imagine la Activitati extracurriculareediteaza Activitati extracurricularesterge continutul campului Activitati extracurriculareajutor pentru Activitati extracurriculare



marti 14 august 2007 elevi pregatiti in Atelierul fanteziei de doamna profesoara Miron vor participa la Concursul de masti.

 

0708090052_400

 

 

Activitati extracurriculareA inceput vacanta de vara! AU FOST PROPUSE ACTIVITATI pentru vacanta. In perioada 18 iunie 21 iuniw 2007 18 elevi de la liceul Sabaoani vor merge la Cluj la partenerii de la Colegiul tehnic Napoca.

Intre 21-22 iunie 2007 elevii de la redactia ziarului INFORMATIA LOCALA vor face o vizita la Bucuresti.