Scoala Gimnaziala Nr.1 Mizil
Mizil, Prahova

Proiecte educaţionale

Proiect regional Credinta si literatura exprimate prin pictura -coordonator prof. Tica Dorin

Proiect regional  Actori mici , talente mari coordonatori prof. limba romana Vasile Daniela si prof. TIC Nedelcu Cristina

Programului național de educație de mediu Patrula Rorec coordonator prof. inv. primar Alexandrescu Catalina

Patrula Eco  prof. limba romana Vasile Daniela

Proiect regional Suflet de copil -coordonator prof. limba romana Pastrama Ecaterina si prof. inv. primar Alexandrescu Catalina

Patrula de reciclare ROREC

Tedi-scoala sigurantei

Baterel

CUPA DHS Scoala Gimnaziala Nr.1 Mizil prof. educatie fizica si sport Nitu Virgil

CUPA DHS este singurul eveniment din România cu implicaţii sociale, de educaţie și prevenţie rutieră, precum și de promovare a unui mod de viaţă sănătos. Desfășurarea lui la nivel naţional prin implicarea cadrelor didactice și a elevilor, parteneriatul dintre aceștia, relaţionarea pe parcursul competiţiilor și dezvoltarea spiritului de echipă au făcut din CUPA DHS un exemplu de fair-play și un adevărat spectacol pentru cei care iubesc mersul pe bicicletă.​Dl prof Nitu Virgil  s-a ocupat de pregatirea echipelor care au participat la etapele judetene si etapele nationale.

Proiecte internationale , conferinte , evenimente

Proiect international  Etwinning "Healty, joyful child" coordonator prof. inv. primar Alexandrescu Catalina

Proiect international Etwinning The most beautiful places coordonator prof. inv. primar Dobre Ionela

Proiect international A Virtual European Exhibition of children's art productions coordonator prof. inv. primar Dobre Ionela

 

Proiect eTwinning

LIGHT AROUND THE WORLD coordonator prof. inv. primar Alexandrescu Catalina

Proiect Oscar, sarpele hoinar-toti invatatorii

 

Proiect eTwinning LIGHT AROUND THE WORLD-An scolar 2015-2016-Lumina poate fi descoperită peste tot: atunci când soarele răsare, observam luna și stelele noaptea, ne uităm la o pictură sau chiar și atunci când am citit o poezie sau o descriere a naturii. În sfârșit, dar nu în ultimul rând, lumea a fost și este luminată de oameni. Astfel, ne conectam viața noastră cu lumină. Prin intermediul acestui proiect, Am dorit să-i învaț pe elevii noștri să descopere lumina și o prezinte folosind diferite mijloace, cum ar fi: fotografii, picturi, colaje, felicitări, compoziții literare (eseuri), filme, experimente, etc. Elevii învață despre lumină în diferite domenii: știință, desen, Fizică, Limbi, Religie, Muzică, etc. Acesta este motivul pentru care proiectul poate fi integrat cu ușurință în curriculum.

 

 Proiect e-Twinning "Happy, safe child"

 

 

    Un proiect în domeniul promovării conținutului în domeniul siguranței, al emoțiilor și al sănătății mintale a copiilor.
Proiectul s-a derulat pe parcursul a  2 luni și a fost alcătuit din 2 module:
Februarie a fost luna in care s-au discutat norme de securitate, iar luna martie a fost o lună de sănătate mintală și emoții.
Ca parte a proiectului, am organizat si un concurs internațional de fotografie.Au fost alesi trei castigatori cu ajutorul aplicatiei random .Acestia au primit medalii si diplome din partea celor doi parteneri de proiect Scoala Gimnaziala Nr.1 Mizil, Romania , reprezentata prin profesor invatamant primar Alexandrescu Catalina , si Przedszkole Miejskie nr 4 im. Jana Brzechwy , Będzin POLONIA , reprezentata de Sylwia Swierczek.

Proiect eTwinning „Happy, joyful child”

 

Pentru proiectul eTwinning „Happy, joyful child”, prof. înv. primar Alexandrescu Cătălina a obţinut Certificatul National de calitate atat pentru activitatea cadrului didactic cat si pentru activitatea elevilor .In octombrie 2018 am obtinut Certificatul European de Calitate pentru rezultatele deosebite obţinute în proiectul eTwinning „Happy, joyful child”, inițiat de prof. înv. primar Alexandrescu Cătălina în colaborare cu o grădiniță din Polonia, iar ca parteneri în proiect au fost profesori din mai multe țări. Calitatea activităților desfășurate a fost recunoscută la cel mai înalt nivel european.

Evenimente e-Twinning

Dna prof. Inv. primar Dobre Ionela a participat la un eveniment online pe platforma eTwinning SaferInternetDay.Evenimentul Prezentarea si implementarea proiectelor eTwinning din scoala noastra a fost initiat de catre dna Dobre Ionela.

Articole promovare activitati eTwinning

In brosura editata cu ocazia seminarului Componenta a programului Erasmus de la Liceul Toma Socolescu dna Alexandrescu Catalina a publicat articolul Școală Gimnazială nr.1 Mizil-Școală eTwinning.

Activitatea metodica stiintifico-culturala din Calendarul Casei Corpului Didactic Prahova „ eTwinning- bune practici”

https://ccdph.ro › wp-content › uploads › 2019/04 › 2018-2019_calendar

Activitatea metodica stiintifico-culturala din Calendarul Casei Corpului Didactic Prahova s-a desfasurat in data de 17.04.2019 la filiala CCD Mizil.Tema activitatii a fost „ eTwinning- bune practici”-domeniul Proiecte europene.La activitate au participat profesori de la Liceul Grigore Tocilescu Mizil, Scoala Gimnaziala nr.1 Mizil, Scoala Sf. Maria, Gradinita nr.1, Scoala Gimnaziala Gura-Vadului, Gradinita Salcii, Clubul copiilor Mizil, Scoala Gimnaziala Boldesti Gradistea profesori invatamant primar, profesori invatamant prescolar, responsabilul filialei CCD Mizil dna profesoara Gutu Adela, profesor metodist Ionescu Daniela si profesor metodist Stanciu Alin.

Propunatoarele activitatii doamnele Nitu Luminita si Alexandrescu Catalina au prezentat etapele procesului de obținere a Certificatului de Școală eTwinning, beneficiile obtinerii acestei distinctii si activitatile care s-au derulat in cadrul Conferinței ”Empowering eTwinning Schools: Leading, Learning, Sharing”
-Roma, 14-16 mai 2018 si din cadrul Conferintei Naționale eTwinning, București
7-8 decembrie 2018

Au fost mentionate proiecte derulate pe platforma , instrumente online care pot fi folosite in promovarea proiectelor eTwinning.eTwinning oferă oportunități variate de dezvoltare profesională continuă, atât prin cursuri sau activități de formare continuă, cât și prin schimburile de idei și de practică, prin resursele oferite (exemple de proiecte, ghiduri metodologice etc.), prin investigarea și reflecția asupra propriei experiențe de proiect, prin comunicarea între colegi din diferite zone ale Europei.

Conferința Națională eTwinning

Doamna profesor învățământ primar Alexandrescu Cătălina a participat Conferința Națională eTwinning, care a avut loc la București, în perioada 7-8 decembrie 2018. Evenimentul, organizat de Institutul de Științe ale Educației (ISE), Centrul Național eTwinning România, a reunit aproximativ 120 de participanți, experți în educație, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, inspectori școlari și cadre didactice participante la eTwinning.

În cadrul conferinței au fost premiate cele mai bune proiecte eTwinning desfășurate în anul școlar 2017-2018 și școlile care au obținut titlul de „Școală eTwinning” în acest an. La nivelul județului Prahova au fost premiate trei școli, Școala Gimnazială nr.1 Mizil fiind una din cele premiate.

Proiectul e-Twinning ”A space adventure”

Proiectul ”A space adventure” a avut ca scop stimularea interesului elevilor pentru astronomie și știință în general, pentru cercetarea spațiului cosmic și pentru redescoperirea locului nostru în Univers. În urma realizării proiectului elevii au devenit conștienți de importanța studierii spațiului cosmic. Am derulat activități de promovare a beneficiilor spaţiului şi educaţiei spaţiale. Au aflat despre meseria de astronaut, ce este un planetariu și ce este un observator astronomic. În cadrul proiectului am realizat expoziţii de fotografii, postere, desene dedicate spaţiului cosmic, machete ale sistemului solar, rachetomodele.

 

Proiecte internationale

Dnele profesoare Nitu Luminita si Alexandrescu Catalina au participat la Proiectul  „Innovate Your Dreams 2019” .Este un proiect de „STEM bazat pe STEM” cu scopul de a „descoperi” noi locuri de muncă, în contextul dezvoltării și  accentuării rolului tehnologiei în transformarea lumii. În acest proiect au participat, în faza I, 2.000 de școli, profesori și peste 100.000 de elevi din 55 de țări de pe tot Globul Pământesc!
Proiectul „Innovate Your Dreams 2019″ își propune să îi ajute pe elevi să înțeleagă și să se pregătească pentru slujbele viitorului.

In lunile mai-iunie dna Alexandrescu a participat la proiectul international My magical dust .Proiectul conceput de prof. Khurram Shahzad a fost organizat în trei etape intitulate „Education at heart” (Educaţia inimii), „The Children are the curriculum” (Copiii sunt curriculum) şi ”Ignite the imagination” (Aprinde imaginaţia), temele în jurul cărora s-au desfăşurat activităţile Project Based Learning fiind anxietatea şi depresia care afectează tinerii în forme mai mult sau mai puţin severe.

ZIUA EUROPEANĂ A SPORTULUI ȘCOLAR
25 SEPTEMBRIE 2020
1. Sportul te învață să ai caracter, te învață să joci după reguli, te invață să știi ce înseamnă să câștigi și să pierzi – te învață ce este viața. ~ Billie Jean King
La nivel național evenimentul este promovat și organizat de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava în colaborare cu colegi din Asociațiile Județene Sportul pentru Toți din țară.
În educaţia fizică, important este câştigul pe care îl are elevul în planul personalităţii sale, al echilibrului acestuia. Omul modern înţelege necesitatea formării deprinderilor motrice pentru rezolvarea diverselor situaţii la locul său de muncă sau în viaţa cotidiană. Viaţa demonstrează că prin practicarea educaţiei fizice organizate raţional, începând cu cea mai fragedă vârstă, se cristalizează calităţile de supleţe, agerime, abilitate, rapiditate, spontaneitate, iscusinţă.
Școala noastra deține multe premii obținute la diverse competitii sportive locale , județene, regionale și naționale .Prin participarea la acest proiect ne dorim să promovăm activitățile sportive de la Școala Gimnazială nr.1 Mizil și la nivel european.La nivel European organizația coordonatoare și aplicantul principal este Federația Ungară a Sportului Școlar, iar la nivel național organizația coordonatoare este Federația Română Sportul pentru Toți.
Ne bucurăm că putem participa la acest eveniment alături de 420 de grădinițe și școli la nivel național , iar la nivel european 9000 de școlii și 3 milioane de elevi .
Mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea de a participa la acest proiect!