Scoala Gimnaziala Nr.1 Galbinasi
Galbinasi , Calarasi

Regulament

Extras din Regulamentul de Ordine Interioara aprobat in luna februarie 2015

Îndatoririle elevilor

Art.94. Frecvenţa elevilor

Art.94.a. Frecvenţa elevilor la cursuri este obligatorie. Intrarea în şcoală se face cu maxim 10 minute înainte de ore.

Art.94.b. Nu este permisă învoirea elevilor de la ore, decât cu excepţia cazurilor de participare la diferite activităţi şcolare desfăşurate în timpul programului cu aprobarea I.S.J..

Art.94.c. Elevii nu au voie să chiulească de la ore şi nu au voie să iniţieze sau să participe la acţiuni colective de chiul.

Art.94.d. în situaţia absentării din motive de sănătate elevii sunt obligaţi ca în termen de 7 zile de la revenirea în şcoală să prezinte adeverinţa medicală vizată de medicul de familie .

Art.94.e. Pentru alte situaţii, motivarea absenţelor se face pe baza unei cereri scrise făcută de părinte /tutorele legal adresată directorului şi aprobată de acesta în urma consultării cu învăţătorul/dirigintele clasei.

Art.94.f. Elevii scutiţi de efort fizic sunt obligaţi să fie prezenţi la orele de educaţie fizică şi să rămână sub supravegherea profesorilor. Elevii scutiţi de efort fizic vor prezenta la şcoală documentul respectiv până la data de 1 octombrie a fiecarui an scolar. Orice scutire medicală prezentată după această dată este luată în evidenţă cu data respectivă fără a avea efect asupra absenţelor primite anterior.

Art.95. Comportamentul elevilor.

Atr.95.a. Indiferent de momentul locului unde se află, elevii trebuie să aibă un comportament civilizat, corect, dovedind prin aceasta că sunt elevi şi respectă numele şcolii în care învaţă.

Art.95.b. Este interzis oricărui elev să aducă în clasă sau în şcoală persoane străine sau să fie aşteptaţi de alte persoane în şcoală sau în curtea şcolii (cu exceptia membrilor familiei).

Art.95.c. Elevii nu au voie să aducă în şcoală şi să folosească niciun fel de spray-uri lacrimogene/ paralizante şi orice alte materiale pirotehnice sau de altă natură care ar putea pune în pericol integritatea fizică a celor din jur.

Art.95.d. Se interzice cu desăvârşire elevilor să fumeze, să consume băuturi alcoolice sau droguri.

Art.95.e. Este interzisă introducerea în şcoală a materialelor vizuale sau auditive care atentează la bunele moravuri.

Art.95.f. Elevii nu au voie să introducă în perimetrul şcolii patine cu rotile, biciclete, motorete, pantofi sport cu role, aparate radio sau casetofoane, decat cu acordul directiunii scolii, in cazul in care se desfasoara activitati extrascolare.

Art.95.g. Este interzisă utilizarea telefonului mobil în timpul orelor de curs precum şi menţinerea acestuia în stare de funcţionare în timpul orei, în timpul lucrărilor scrise. Profesorul poate cere elevilor depunerea telefoanelor pe catedră. În cazul utilizării de către elevi a telefoanelor mobile în timpul orei, profesorii au obligaţia de a preda aceste telefoane la secretariat.Telefoanele vor putea fi ridicate doar de către părinţi.

Art.95.h. Se interzice elevilor să posede sau să folosească orice tip de armă şi să se implice în acte de violenţă sau intimidare.

Art.95.i. Elevii nu au voie să cheme la şcoală pentru aşa-numitele „răfuieli” sau „intimidări” alţi elevi mai mari, cunoscut ”prieteni” din afara şcolii.

Art.95.j. Elevilor le este interzis să-şi însuşească bunuri, obiecte sau bani care nu le aparţin. . Este interzisă folosirea produselor oferite gratuit ca supliment alimentar (lapte, corn, măr) în alte scopuri decât cel pentru care au fost distribuite.

Art.95.l. Elevii nu au voie să mâzgălească, să scrie, să deseneze cu pix, marker, creion, spray colorat, vopsea etc., mobilierul şcolii, pereţii interiori sau exteriori, lambriul, gardul şcolii, ferestrele sau uşile.

Art.95.m. Elevii care produc daune sau deteriorează bunurile din dotarea şcolii au obligaţia să repare sau să înlocuiască obiectele deteriorate sau să achite contravaloarea pagubelor produse. În cazul în care vinovatul nu a fost identificat, răspunderea (şi implicit achitarea pagubei) revine colectivului care a folosit sala sau echipamentul respectiv.dirigintele clasei este cel care se implica in recuperarea daunelor.

Art.95.n. Resturile de alimente consumate în pauză şi hârtiile nefolosite se vor pune în coşuri special destinate si depozitarii acestora la platform pentru depozitarea resturilor/gunoiului.

Art.95.o. Elevii au obligaţia să poarte asupra lor carnetul de elev şi să-l prezinte cadrelor didactice pentru consemnarea notelor.

Art.95.p. Elevii trebuie să utilizeze cu grijă manualele şcolare primite gratuit şi să le restituie în bună stare la sfârşitul anului şcolar. Pierderea sau distrugerea manualului aduce dupa sine contravaloarea acestuia de % ori sau achizitionarea de catre elevul in cauza a manualului.

Art.95.r. Este interzisă folosirea în timpul orelor a aparatelor foto, aparatelor de filmat sau telefoanelor fără acordul cadrelor didactice care predau ora respectivă.

 

Director:

Inst Olmazu Angelica