Colegiul"Ion Kalinderu", Scoala Gimnaziala Sanatoriala, Busteni, jud. PH
Busteni, Prahova

Prezentare

Unitatea noastra scolara este un compartiment in cadrul Sanatoriului Balneoclimatic de Copii, Busteni.Scoala are dubla subordonare.Este unitate de tip special, unitate medicala cu scoala.
Scoala  a avut personalitate juridica din 2005 pana in anul 2008. In anul 2009 si 2010 a functionat ca structura a Scolii Gimnaziale "Nestor Urechia, Busteni, iar din  1 sept.2010 este structura a Scolii Gimnaziale" Regina Elisabeta , Busteni.
Cladirea scolii a fost construita de catre Ministerul Sanatatii si data in folosinta , cu destinatia scoala, in septembrie , 1978.
In anul 2012 toata institutia  a intrat in reabilitare, iar in anul 2013 a intrat si scoala in reabilitare partiala.
Multe probleme ramasesera nerezolvate, insa in  2013 Un ONG"Lyoness-CHILD&FAMILY Fundation" a incheiat un parteneriat cu Sanatoriul Balneoclimatic de Copii pentru finalizarea proiectului de reabilitare al scolii. Astfel ,  in oct 2013 scoala a luat o infatisare noua: s-a reparat si raschetat parchetul in clase, au fost dotate cu mobilier scolar nou toate clasele, au fost dotati toti elevii scolii cu ghiozdane, continand tot necesarul de rechizite pentru toate diciplinele scolare si am putea continua cu ce au schimbat viata copiilor din sanatoriu.
O contributie semnificativa o aduce de cativa ani, (sub aspectul crearii unor conditii de hrana, imbracaminte, spatii de joaca, dotarea bibliotecii, dotarea clubului elevilor cu mobilier, calculatoare legate la internet, plasma, materiale de terapie ocupationala a elevilor, etc.) un alt ONG'Un strop de fericire".
Intre voluntarii de la ONG si copiii internati s-a legat o prietenie si un sentiment parintesc, deoarece se implica material si sufleteste din doua in doua saptamani in activitati extrascolare.
Acum scoala are o fata noua, atat in interior, cat si in exterior, lucru ce a contribuit in mare masura, atat in progresul scolar al copiilor, cat si in refacerea mai rapida a starii lor de sanatate.


Galerie foto