Clubul Copiilor Campia Turzii
Campia Turzii, Cluj

Prezentare

Fiind situat in inima unei comunitati cu multiple valente economice si spirituale, Clubul Copiilor Campia Turzii isi doreste sa demonstreze rolul de nucleu in jurul caruia graviteaza spiritualitatea romaneasca, precum si acela de catalizator educativ pentru scolile din localitate.

Insasi perspectiva integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana impune necesitatea cunosterii culturii, obiceiurilor si traditiilor populare romanesti , pentru a putea fi transmise si comparate cu cele ale celorlalte popoare integrate in UE. Ne dorim ca elevii de azi sa fie factori civilizatori ai lumii de maine.

Comunitatea nu poate ramane indiferenta la felul in care copiii ei isi petrec timpul liber, la modul in care acestia stiu sa rada, sa se joace, sa fie senini, toleranti si buni, sa descopere lumea din jurul lor... ea trebuie sa inteleaga si sa fie convinsa ca exista si alte modalitati de petrecere a timpului liber decat in fata televizorului...

Viziunea

Clubul Copiilor Campia Turzii este optiunea  timpului tau liber. Aici se da frau liber fanteziei, pasiunii si talentului copilaresc, rasuna muzica glasurilor cristaline, iar prietenia este la ea acasa.

Cel mai natural mod de a privi clubul copiilor este ca facand parte din mediul social al comunitatii. Acesta nu poate functiona bine fara sprijinul comunitatii. O institutie scolara responsabila este garantul dezvoltarii permanente a comunitatii.

Misiunea

Deschis elevilor intre 5-18 ani, Clubul Copiilor din Campia Turzii ii ajuta pe cursanti sa patrunda in universul copilariei si al adolescentei pasionate de cunoastere si creativitate.

Cursurile gratuite ofera tututor copiilor posibilitatea de a da frau liber fanteziei, pasiunii si talentului, in afara orelor de scoala. Munca si entuziasmul lor vor imbogati an de an palmaresul premiilor natioanle si internationale.

Clubul Copiilor este un element esential al oricarei comunitati prin resursele umane pe care le are, dar si prin spatiile de invatare.

 

 Clubul Copiilor Campia Turzii are in centrul preocuparilor nevoia de invatare si interesul pentru cunoastere al copiilor, aplicand astfel strategiile optime in desfasurarea actiunilor instructiv - educative, cu ajutorul cadrelor didactice specializate. Activitatile educativ-recreative sunt desfasurate conform programei Ministerului Educatiei si Cercetarii. Programul este conceput astfel incat sa ofere parintilor posibilitatea de a opta pentru cele mai bune variante de petrecere a timpului liber al fiilor  lor.  Cursurile sunt asigurate de catre profesori  calificati, cu cea mai buna pregatire in domeniu, cu multa experienta si daruire de sine, acoperind domenii diverse. Se desfasoara drumetii in imprejurimi ce vizeaza cunoasterea mediului, vizite la muzee pentru imbogatirea cunostintelor de cultura generala, teatru de papusi, zoo, plimbări în parc si se organizeaza o serie de evenimente diverse: Sarbatoarea Crăciunului, a Paştelui, Ziua Mamei - 8 martie, Ziua Internationala a Copiilor, diverse concursuri, excursii, tabere tematice etc.

 

 

Ce oferim?

Alternativa pentru timpul liber al copiilor si tinerilor intre 5-18 ani.  Clubul Copiilor Campia Turzii este soluţia inteligentă pentru petrecerea timpului liber al copiilor şi adolescenţilor între 5 şi 18 ani. Cu o tradiţie de peste 27 de ani de la înfiinţare, cu profesori experimentaţi si pasionaţi, cele peste 15 cursuri din diverse domenii sunt astfel gândite încât să suscite interesul oricărui tânăr. Pentru că noi, la Clubul Copiilor, ştim cum sunt copiii zilelor noastre: curioşi, inteligenţi, veseli, creativi, ştim ce trebuie să le oferim:         

-locul unde să-şi pună în evidenţă inteligenţa, creativitatea, curiozitatea

-momentele care să îi pună în valoare

-recompensele care să-i motiveze.

La Clubul Copiilor Campia Turzii copiii şi tinerii sunt puşi în valoare, apreciaţi cum se cuvine şi premiaţi pe măsura eforturilor şi rezultatelor obţinute. Locul ideal de dezvoltare personală, Clubul Copiilor Campia Turzii vă aşteaptă cu o ofertă de nerefuzat care consta in cursuri gratuite pe diverse domenii: stiintifice, artistice, culturale, sportive si tehnico-aplicative.


         CLUBUL COPIILOR  isi desfasoara activitatea intr-o cladire apartinand patrimoniului national, Conacul John Paget.

           Conacul (în prezent în renovare) a fost ridicat în deceniul al cincelea al secolului XIX de aristocratul englez John Paget. John Paget, de origine engleză, a fost o personalitate interesantă a Transilvaniei celei de a doua jumătăţi a secolului XIX. S-a născut la Loughborough (Anglia) în 1808 şi făcea parte dintr-o veche familie de nobili. A urmat Colegiul Unitarian din Manchester, cu rezultate foarte bune. Apoi a studiat la Universitate, obţinând diploma de doctor în medicină la Edinburgh (Scoţia). La 27 ani, în 1835, John Paget renunţă la cariera ştiinţifică pentru a se consacra călătoriilor în lumea largă, printre care şi în Transilvania (1835-1836). În 1837 se căsătoreşte la Roma cu Polixenia Wesselényi (fiica baronului Wesselényi József , şi fosta soţie divorţată a baronului ardelean László Bánffy de Losonc), pe care a cunoscut-o în 1835 în Italia. În anul 1839 s-a stabilit în satul Ghiriş-Arieş (azi Câmpia Turzii) din Ardeal. Aici transformă moşia soţiei - unde îşi ridică conacul în stil englez - după modelul latifundiilor din Anglia. Multe inovaţii agricole au fost introduse de John Paget pe moşia sa în deceniile 5-8 din secolul XIX. Adoptă metode si tehnici noi, moderne, ale exploatării raţionale a terenurilor, utilizează maşini agricole importate din Anglia, efectuează lucrări de împădurire, sădeşte soiuri noi de pomi fructiferi si de viţă de vie. S-a ocupat intens şi de creşterea şi intreţinerea cailor de rasă. În 1847 i s-a acordat cetăţenia maghiară. S-a stins din viaţă în 1892 la Ghiriş-Arieş (Câmpia Turzii) şi a fost înmormântat la Cluj, aşa cum îşi dorise.

Galerie foto