Centrul Scolar Pentru Educaţie Incluziva "Lacrima" Unirea
Unirea, Bistrita-Nasaud

Prezentare

Principiul scolii incluzive, sustinut atat de legislatia nationala, cat si internationala, confera dreptul tuturor copiilor la invatatura, impreuna, oriunde este posibil, indiferent de starea lor fizica, intelectuala, emotionala sau de diferentele de origine etnica, religioasa, culturala. Trebuie eliminate principiul de discriminare si izolare a copiilor cu nevoi speciale.

 Scoala incluziva este o scoala deschisa tuturor, o scoala prietenoasa, flexibila, o scoala care abordeaza procesul de predare-invatare-evaluare intr-un mod dinamic si atractiv, o scoala care, prin sprijinul pe care il ofera tuturor copiilor, se constituie intr-un factor de baza al incluziunii sociale, contribuind la eliminarea prejudecatilor legate de apartenenta la un anumit mediu si la spargerea barierelor existente intre diferitele grupuri din interiorul unei comunitati.

 Educatia integrata e un nou tip de educatie, flexibila, adaptabila la nevoile speciale si cerintele educative speciale ale tuturor educabililor in general si la cele ale celor disabili in special. Ea se detaseaza de normativitatea educatiei traditionale, aceasta reflectandu-se in maniera de abordare metodologico-procedurala a educabililor.

 Strategiile educatiei integrate sunt "strategii de microgrup, activ-participative cooperative, colaborative, parteneriale, implicante, organizative si socializante". Ele sunt adaptabile, putand fi cu usurinta multiplicate sau diversificate pentru a acoperi situatiile noi. Invatarea se realizeaza in grupuri mici, e cooperativa, parteneriala, activ-participativa si se desfasoara intr-un mediu relaxat, placut.

 Datorita strategiilor cooperative, toti elevii invata sa asculte activ, sa fie toleranti, sa ia decizii si sa-si asume responsabilitati in cadrul grupului.


Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Lacrima" desfasoara activitati instructiv-educative-recuperatorii, pentru copiii cu dizabilitati, inca din anul 1995.

Galerie foto

pictura pe sticla (borcanele vesele) pictura pe sticla (borcanele vesele)