Gradinita cu program prelungit Nr.11 Braila
Braila, Braila
Alte date
INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC
- Persoana responsabilă cu difuzarea informațiilor publice:
- HRIMIUC ELENA, e-mail: gradinita11braila@gmail.com
-Cerere pentru solicitare informații în baza Legii nr. 544 / 2001se poate descărca din secțiunea ”Știri și evenimente”.
-Modalitățile de contestare a deciziei autorităţii sau a instituţiei publice în situaţia în care persoana se consideră vătămată în privinţa dreptului de acces la informaţiile de interes public solicitate se pot descărca din secțiunea ”Știri și evenimente”.
-Raportul de evaluare a implementării Legii nr. 544/2011 poate fi vizualizat în secțiunea ”Știri și evenimente”.
-Buletinul informativ privind aplicarea Legii 544/2001 poate fi consultat în secțiunea ”Știri și evenimente”
Se pot trimite sesizări pe adresa de email: gradinita11braila@gmail.com
Viziunea managerială Sub deviza „Pentru tine, copile, tot ce e mai bun” Grădiniţa nr.11 îşi propune să devină o „Grădiniţă deschisă pentru toţi” prin crearea climatului socio-educaţional adecvat unei pregătiri de calitate, de nivel european, a unui mediu democratic şi creativ de dezvoltare pentru toţi şi pentru fiecare.
Misiunea Grădiniţei cu program prelungit nr.11 din Brăila este de a deveni un furnizor de servicii educaţionale de calitate care să satisfacă încrederea beneficiarilor şi să contribuie la dezvolarea personală a preşcolarilor. Promovarea unui învăţământ deschis şi flexibil, capabil să asigure accesul egal pentru toţi copiii, indiferent de condiţia socială şi materială, de sex, rasă, naţionalitate, apartenenţă politică sau religioasă, din perspectiva formării de abilităţi, competenţe, atitudini şi valori necesare unei inserţii şcolare optime.
OBIECTIVE STRATEGICE
O1. Cresterea calităţii şi echităţii în educaţie, a accesului egal şi sporit la educaţie a copiilor care au implinit varsta de 18 luni
Argumentare:Creșterea calității actului educațional și a calității mediului educațional, micșorarea vărstei de intrare a copiilor in grădiniță, determină o creștere a gradului de satisfacție a beneficiarilor direcți si indirecți. În aceste condiții, este posibil ca în decurs de 3 ani sa crească numarul copiilor înscriși în gradiniță păna la capacitatea maximă, respectiv 13 grupe, ceea ce determina o creștere a bugetului gradiniței pentru asigurarea acelor mai bune condiții de educatțe timpurie și înlaturarea punctelor slabe identificate în Analiza SWOT.
O2. Pregătirea continuă a cadrelor didactice în vederea asigurării serviciilor educaţionale şi sociale de calitate.
Argumentare: Politicile publice asumate de Ministerul Educației pentru îndeplinirea obiectivelor către realizarea spațiului European al educației până în 2025, direcțiile de reformă a sistemului național de învățământ prevăzute în proiectul ”România Educată” necesita din partea cadrelor didactice sa se pregatească continuu în vederea asigurării serviciilor educaţionale şi sociale de calitate.
O3. Îmbunatăţirea funcţionalităţii spațiilor din interiorul și din exteriorul grădiniței, modernizarea bazei didactico-materiale
Argumentare: Mediul educațional reprezintă o prioritate, conform precizărilor de la Consfatuirea națională. Este prioritar sa se ofere un mediu educațional de contexte și situatți de învațare diverse, care să solicite implicarea copilului în cat mai multe aspecte:cognitiv, emoțional, social, motric. Spațiile interioare si exterioare ale gradiniței sunt generoase si se pot amenaja centre de interes/activitate care să faciliteze organizarea categoriilor de activitați specifice educatței timpurii.
O4. Promovarea unui parteneriat educațional real și viabil, cu implicarea tuturor actorilor educaționali; integrarea europeană şi cooperarea internaţională.
Argumentare: Din analiza SWOT reiese că avem experiența lucrului în echipa si ne propunem să continuăm activitatea în cadrul parteneriatelor educaționale încheiate PEPG inițiat de ISJ Braila, Programul „Citeste-mi 100 de povești” inițiat de OvidiuRo în parteneriat cu ME, „Școala încrederii”- cu Asociația Wellbeing Institute, „Gradinița de vară” – cu CCD pentru integrarea refugiaților ucrainieni care frecventează grădinița, să devenim „Școala verde” și să participăm la proiecte ERASMUS +.