Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul"
Pitesti, Arges

Alte date

Istoricul liceului

În anul 1913 ia fiinţă în Piteşti şcoala de elevi meseriaşi pe lângă depoul de locomotive, instruirea teoretică şi practică făcându-se în barăci amenajate în interiorul acestuia.

În anul 1918 s-a înfiinţat Şcoala L. S. care a funcţionat în clădirile anexe ale Gării Sud Piteşti, unde a funcţionat cu unele întreruperi până în 1945.

În anul 1945 s-a înfiinţat Şcoala de Meserii în profilul CFR. Această Scoală de Ucenici a funcţionat în localul din faţa Gării de Sud, transformându-se în şcoală profesională, până în anul 1960, când în urma lucrărilor de demolare, a fost nevoită să se mute în clădirile şi atelierele repartizate din incinta I.P.M.P.B. - ului Piteşti şi Depoul CFR Piteşti.

Începând din anul 1948 şcoala s-a mutat pe B-dul Republicii nr. 170, unde a funcţionat cu săli de clasă, cămin şi cantină.

În anul 1962 i s-au repartizat scolii un număr de 6 săli de clasă în localul Şcolii Generale Nr. 8 Piteşti, pentru efectuarea cursurilor teoretice, iar instruirea practică făcându-se la IPMPB şi Depou; cantina şi internatul erau în locaţia actuală a Policlinicii CFR Piteşti.

Din anul 1970 şcoala s-a mutat în locaţia actuală din strada Stadionului nr. 5, iar forul tutelar a fost schimbat şi anume Ministerul Căilor Ferate .

Ca şcoală profesională a funcţionat până în anul 1973 când s-a transformat în Grup Şcolar CFR, unde a avut repartizate şi 4 clase de liceu cu durată de 5 ani (seral). Din anul 1977 , şcoala devine cunoscută ca Liceul Industrial Nr. 3 CFR cu specific în pregătirea cadrelor medii pentru reţeaua căilor ferate.

Din anul 1993 ia denumirea de Grupul Şcolar Industrial ,,Construcţii Căi Ferate’’, în 2006 Grupul Şcolar „Mihai Viteazul”, iar din anul 2012 devine Liceul Tehnologic ,, Mihai Viteazul’’.

MISIUNEA SCOLII

În parteneriat cu ceilalţi factori interesaţi de educaţie, şcoala noastră doreşte să creeze un mediu şcolar sigur, favorabil fiecărui elev pentru ca acesta să-şi atingă maximum posibil al capacităţii intelectuale, morale, emoţionale şi de lucru în echipă. Răspunzând cerinţelor pieţei forţei de muncă, şcoala noastră oferă şanse egale fiecărui tânăr, pentru a deveni o personalitate puternică, independentă, capabilă să se integreze competent şi activ in comunitate. Şcoala oferă cursuri de zi şi fără frecvenţă, ruta directă şi progresivă.

Învăţământul profesional şi tehnic, prin obiectivele sale, îndeplineşte dublul rol al educaţiei: economic şi social. Ca urmare a acestor roluri asumate, ne propunem să asigurăm pregătirea pentru o carieră de succes care presupune integrare socio - profesională. În aceste condiţii învăţământul profesional şi tehnic trebuie văzut ca o etapă în procesul învăţării pe parcursul întregii vieţi, care este imediat urmată de învăţarea la locul de muncă în vederea adaptării la cerinţele acestuia

Serviciile oferite de şcoală au la bază calitatea, performanţa, promovarea valorilor europene, egalitatea şanselor pentru toţi participanţii în proces şi deschiderea spre învăţarea pe tot parcursul vieţii.

Profilul actual al şcolii

Liceul Tehnologic „MIHAI VITEAZUL oferă servicii educaţionale pentru tinerii şi adulţii din zona Piteşti şi din judeţul  Argeş. Unitatea noastră a trecut în 2008 în administraţia Consiliului Local.

Domeniile de pregătire sunt:  protecţia mediului cu calificarea ecolog şi protecţia calităţii mediului, tehnic-mecanică, electromecanică, electronică-automatizări, electric, cu calificările: operator tehnică de calcul, mecatronică, electrotehnică şi instalaţii electrice, automatizări, telecomunicaţii, construcţii, instalaţii şi lucrări publice, prin liceu tehnologic, învăţământ cu frecvenţă, zi şi seral.