Scoala Gimnaziala Nr.1 1Decembrie
1 Decembrie, Ilfov

Alte date

DEZVOLTAREA PROFESIONALA A CADRELOR DIDACTICE

  • organizarea la nivelul unităţii de învăţământ a unor sedinţe de perfecţionare;
  • promovarea unor activităţi metodice care să urmărească introducerea unor noi metode de lucru în echipă, atât la nivelul elevilor, cât şi la nivelul cadrelor didactice (transdisciplinaritatea, metode de învăţare activă şi gândire critică)

 

  • posibilitatea participării la fondul de premiere de 2%, a cadrelor didactice ce urmează cursuri de formare propuse de CCD, mastere sau grade didactice; salariul de merit, gradaţia de merit.
  • Distinctia "Gheorghe Lazar" .

Dezvoltarea relaţiei cu comunitatea

Menţinerea unui parteneriat activ cu comunitatea (părinţii)

  • încurajarea unui climat emoţional stabil în sânul familiei propice dezvoltării intelectuale a elevului;
  • organizarea unor lectorate/seminarii cu părinţii privind modalităţile de adaptare a elevilor la viaţa şcolară;
  • implicarea comunităţii în realizarea activităţilor extraşcolare ale elevilor;
  • promovarea unor proiecte care să transmită dorinţa şcolii de implicare activă a părinţilor în activităţile desfăşurate în unitatea de învăţământ;
  • realizarea de proiecte în parteneriat cu OCUP, „Săptămâna porţilor deschise", „Lumea ca teatrul, teatrul ca lume";
  • organizarea unei oferte educaţionale compatibilă cu aspiraţiile şi interesele elevilor
  • menţinerea unei continuităţi educative între principalele medii de viaţă ale elevului: familia - şcoala;
  • susţinerea şedinţelor cu părinţii în prezenţa întregului corp profesoral;
  • crearea unei oferte educaţionale care sa micşoreze distanţa dintre valorile ce structurează mediul familial şi valorile specifice instituţiei şcolare;

 

Cadre didactice care au publicatii:

Spirescu Dana, Dascalu Iuliana, Cristea Luminita, Nutu Aurelia

 

***

 

O AGENDA FERMECATǍ

Incepe cu a fost odată.....

  

Sambata, 8 Decembrie 2007, in cadrul Simpozionului National "Romanii, pastratori de traditii, credinta si adevar", editia a III-a, desfasurata la Ploiesti, a avut  loc lansarea cartii "Agenda Fermecata".

Pornind de la programele pe baza carora se studiaza activitatea educativa, de la calendarul crestin-ortodox si de la un calendar al evenimentelor/aniversarilor nationale si internationale (din calendarul ONU si UNESCO) acest instrument de lucru se adreseaza elevilor din ciclul primar si gimnazial si profesorilor lor.

Concepute pentru fiecare luna a anului, in cuvinte pline de seva, povestile se impletesc sarbatorile din calendarul crestin-ortodox, cu evenimetele istorice, trecandu-se usor, ca o adiere, de la mioritica naratiune la faptele concrete, reale, surprinse intre filele ingalbenite ale istoriei.

           Pe parcursul lecturii te surprind in mod placut prezentarile grafice, realizate de arhitectul Răzvan Dumitru, transformand lucrarea intr-o opera de arta.

      Indelung chibzuita, rod al experientei la catedra, cartea AGENDA FERMECATǍ se doreste a fi un auxiliar concret pentru fiecare dintre noi, tanar sau varstnic, la scoala, in familie sau pentru prieteni. Cartea, format A4,  se adreseaza tuturor celor care doresc sa stie mai mult , iubesc  poezia, povestile si istoria, cauta raspunsuri si o lectura agreabila.

            Poeziile sunt compuse de catre d-na inst. Larisa Bazavan, iar povestile de care d-ra inst. Iulia Dascalu.

            Asa cum soarele incalzeste pamantul si da viata fiintelor, plantelor - tuturor vietuitoarelor , asa cum apa si aerul hranesc clipa de clipa tot ce creste pe pamant - asa lumina cartii da viata neancetat oamenilor ; o asfel de viata - cea interioara, fara de care omenirea n-ar putea exista.

      Din moment ce ele va sunt aproape, le puteti judeca, tria, intregi, ameliora, pentru ca educatia nu poate fi facuta dupa reteta. Sugestiile autoarelor le vrem in consecinta si daca veti porni de la ele, suntem convinsi ca educatia in general se va realiza in conditii mai bune, mai mult, am vrea sa va foloseasca si sa va determine sa ganditi la ceea ce faceti, prioritar cum anume faceti astazi si maine, zi de zi mai bine. Copilul de mic asista in familie, in viata colectivitatii la o serie de obiceiuri cu ocazia unor evenimente : Anul Nou, Craciunul, Pastele, Ruga sau hramul bisericii, Nasterea (botezul), Nunta, Inmormantarea etc. El traieste an de an impreuna cu cei mari aceste ritualuri.

            Vrei sa pleci intr-o calatorie- dezmierdare de ganduri, iubire si vise printre paginile "Agendei Fermecate" ?

            Pentru mai multe relatii despre aceasta minunata carte scrisa atat pentru cei mici, dar si pentru cei mari sunati la 0721 14 96 79 (inst. Iulia Dascalu) sau scrieti un mail la dascalu_iulia@yahoo.com