LICEUL TEHNOLOGIC "TEODOR DIAMANT"
Boldesti-Scaeni, Prahova
Activităţi extracurriculare
Activitati 2017-2018
Concurs Interjudețean " E-SCIENCE"
14 MAI 2018
Regulament de particitare
AN SCOLAR 2015-2016
SCOALA ALTFEL - PROGRAM DE ACTIVITATI
An scolar 2013 - 2014 ACTIVITĂŢI ŞCOALA ALTFEL
https://drive.google.com/file/d/0B0M20o70HM90SXQ3NG03RmZKZm8/edit?usp=sharing
ŞCOALA ALTFEL
ACTIVITATILE SCOALA ALTFEL
LUNI 2 APRILIE 2012
1. Concurs “Micul actor”
SALA 1 -IX A, IX C-fete
Prof. Vasilescu R.,Prof.Aldoiu A.
2. Campanie informare –oferta educationala”Vrei sa fii colegul meu?”
SALA 2. X B, IX B-fete
prof. Pascu A. prof. Toma P.
3. Concurs “Cultura generala –atu sau stiinta?”
SALA 3. IX B, X A-fete
Prof. Tatu D., Prof. Luca A
4. “Competitie fotbal”
SALA DE SPORT -baieti – clasa IX-X
Prof. Molea D., prof.Voicila G.
5. Actiune ecologizare “ Protejand mediul , ne protejam pe noi”
CURTEA SCOLII, PADUREA BOLDESTI-SCAENI -XI A,B,C XII,12A, 13A,B,C
Prof.Iordache M., Prof.Samoila N, Prof. Nutu M.,Prof.Mazilu I.,Prof.Adam C.
Prof.Petricioiu C. ; Prof. Zaharia C.,prof.Francu C.
MARTI 3 APRILIE 2012
1.“Excursie Crasna”
Clasele IX A, X C, XIA,12A
Prof. Vasilescu R. ,Prof. Ivan A. ,Prof. Francu C. ,Prof. Pascu A
2. Matematica distractiva “Urmasii lui Pitagora”
SALA 1.-CLASA IXC,B
Prof. Petre M, “Sudoku” prof. Iordache M. “Rebus” Prof.Mazilu I.
3. “Cine-magia”-vizionare film,masa rotunda
SALA 2.-clasele XA ,XB
Prof. Zaharia C. Prof. Voicila G,Prof Ghita A.
4. Concurs “Cultura generala –atu sau stiinta?”
SALA3.-XI B-fete
Prof. Luca A
5.Atelierul “Maini indemanatice” – confectionare felicitari
SALA 4. Clasa XII, XIC,13A,B –fete
Prof. Savulescu A.,Prof.Ristea L,.Prof. Popescu M.,Prof. Adam
6. “Competitie fotbal”
SALA DE SPORT -baieti – clasa XI-XII
Prof. Mazilu I., prof.Voicila G.
MIERCURI 4 APRILIE
1. “Cine-magia”-vizionare film,masa rotunda
SALA 2.-clasele IXA ,IXB,IXC
Prof. Pascu A,Prof. Vasilescu R.,Prof. Tatu D.
2. Actiune ecologizare “ Protejand mediul , ne protejam pe noi”
CURTEA SCOLII, PADUREA BOLDESTI-SCAENI –XA, XB, XC
Prof.Tudosoiu M.,Prof.Moise P, prof. Moraru M,prof. Ghita A.
3. “Depinde de mine sa fiu sanatos “
Pot acorda primul ajutor?
SALA 1.clasele-XIA,XIB,XIC
Prof Ivan A. ; Ms. Moraru M,Prof Luca A. ; Ms. Ristea L
4. “ Vom fi oare studentI? – vizita UPG”
Clasele XII, 13A,13B
prof. Iordache M. ; prof. Zaharia C.,prof. Adam C.
JOI 5 APRILIE 2012
1.Concurs “Cultura generala –atu sau stiinta?”
SALA 3. X B, IX A-fete
Prof. Staiculescu E., Prof. Toma P
2. “Cine-magia”-vizionare film,masa rotunda
SALA 2.-clasele XIA ,XIC, XC
Prof. Ivan A,Prof. Petre M.,Prof. Baciu A.Prof. Francu C.
3. Campanie informare –oferta educationala ”Vrei sa fii colegul meu?”
SALA 1. XII, IX C, 12A-fete
prof. Pascu A. prof. Ionita A.,prof.Zaharia F
4. “ ISU- Situatii de urgenta”
SALA 4.clasele-XA, XII, 12 A
prof. Iordache M. ; prof. Ciulei V.Prof. Ghita Mehedintu
5. Actiune ecologizare “ Protejand mediul , ne protejam pe noi”
CURTEA SCOLII-clasa IXB
6. “ Auditii – Esente Muzicale “
SALA 5-13 A, 13 B
prof. Tudosoiu M.
VINERI 6 APRILIE 2012
1. “Competitie fotbal”-baieti –FINALA-
Prof. Molea D.prof. Ivan A.
2. “Ziua Francofoniei”-concurs, dezbatere
SALA 1-feteIX B, 13A, 13 B, XII,12A
Prof.Ionita A.
3. “Tainele Barajului Maneciu” –excursie
Clasa XII
prof. Iordache M. ; prof. Ciulei V.
4. Realizare “Panouri tematice”
SALA 2,3,4- fete-clasele IXA.IX C, XA, XB, XC,XIB. XI C
Prof. Ristea L, Zaharia F
MODEL PROIECT
Tema proiectului : Depinde de mine sa fiu sanatos “ Pot acorda primul ajutor?
Propunător: GRUPUL SCOLAR TEODOR DIAMANT , BOLDESTI – SCĂENI
Responsabil de proiect: Ristea Lidia
Elevii claselor : XIA,XIB,XIC,12A, 13A
Cadre didactice: L, Prof. Ivan A ; Aldoiu Alina, Dragan Marieta, Zaharia Florinel, Prof. Luca A.
Locaţie: GRUPUL SCOLAR TEODOR DIAMANT , BOLDESTI SCAENI, Str. Bucovului nr.6
Fiecare raport interpersonal ne imbogateste, ne ofera informatii pentru interactiunile viitoare privind ce mâncăm, cum mâncăm şi când mâncăm. De noi înşine depinde dacă vrem să fim sănătoşi.
3.ARGUMENT
Aceasta tematica , îşi propune să atragă atenţia elevilor dar şi oamenilor maturi asupra necesităţii unei alimentaţii sănătoase dat fiind numărul tot mai mare de copii şi adulţi obezi. Pe lăngă faptul că există această necesitate legată de sănătate este vorba şi de buna gestionare a resurselor şi de a şti să alegem alimentele sănătoase şi sub ce formă ne fac ele bine.
Se pare că în ziua de azi nu este atât de simplu să mănânci dat fiind faptul că nu întotdeauna ceea ce mănânci îţi este şi util, adică nu are valoarea energetică necesară şi nici compoziţia chimică ce poate aduce aportul substanţelor necesare zilnic în organism. Proiectul dă posibilitatea elevilor să se angajeze într-o” luptă” cu propriile pofte şi să ţină cont şi de partea raţională atunci când e vorba de ceva” banal”- ce mâncăm?.
4.Prezentarea pasilor care duc la realizarea PROIECTULUI (se prezinta desfasurarea activitatii.Atentie se specifica si durata/timpul in minute)
Pentru buna gestionare a proiectului de învăţare am luat în vedere următoarele sarcini(
teme):
- definirea clară a obiectivelor, aşteptărilor, timpul limită 60min-primul ajutor,60min alimentatie sanatoasa,evaluare si feed-back-60min
- organizarea elevilor şi a resurselor 10 min
- observarea muncii individuale dar şi de grup, nivelul de participare, implicare şi de respectare a termenelor impuse, respectarea timpului limită propus
- evitarea interpretărilor greşite
5.SCOPUL PROIECTULUI.
Dezvoltarea capacitatilor de comunicare şi interrelaţionare între elevi, cadre didactice, părinţi pentru transformarea alimentaţiei cotidiene ale elevilor în stiluri de viată sănătoase,ecologice, şi durabile prin respectarea unui regim alimentar, al unui program al orelor de masă , renunţarea la anumite obiceiuri nesănătoase;
- promovarea conceptelor unui stil de viaţă sănătos , structurat pe componente de natură ecologică, educativă şi socială.
6.OBIECTIVE SPECIFICE
Implicarea parintilor in actiunile promovate de scoala pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos unui mediu familial si social pozitiv si sanatos.
Obiectivele proiectului
a) Imediate
- § încurajarea iniţiativei individuale şi de grup;
- § crearea conexiunilor inter-umane şi socializarea acţiunilor prin evidenţierea calităţii şi valorii;
- § conştientizarea şi asumarea responsabilităţii pentru o inţelegere corectă a conceptului de aliment şi în special de aliment hrănitor(cel care include atât valoare energetică dar mai ales valoare nutritivă) ;
b) adoptarea iniţiativei individuale şi de grup, precum şi dezvoltarea creativităţii,
c) încurajarea elevilor în găsirea de soluţii în rezolvarea problemelor legate de respectarea unui regim alimentar sănătos.
d) Pe termen mediu
- § evidenţierea interdependenţei între regim alimentar sanatos, programul orar şi piramida alimentelor;
- § relaţionarea cu comunitatea locală în realizarea unor campanii publicitare pe tema educaţia pentru sănătate ;
- §
e) Pe termen lung (scopuri aşteptate, obiective ascunse)
- § îmbunătăţirea atitudinii grupului ţintă faţă de sănătate;
- § realizarea şi păstrarea unei piramide a alimentelor;
- § integrarea şcolii în strategiile comunitare referitoare la dezvoltarea unor strategii privind educaţia pentru sănătate ;
- § sporirea competenţelor acţionale ale elevilor în vederea unei reale integrări socio-comunitare;
- § creşterea calităţii actului educaţional, a respectului faţă de voluntariat, dar şi diversificarea modalităţilor de atingere a scopurilor
STRATEGII DIDACTICE -Studiu de caz
Pentru a forma echipele de elevi voi proceda astfel:
Întrega clasă se împarte în grupe de câte 4 elevi;
- · În anumite cazuri elevii vor lucra şi individual;
- · Elevii din diverse grupe vor avea anumite abilităţi, talente, fie în utilizarea calculatorului, scanner, camerei video, fie la căutarea şi selectarea informaţiei, la gruparea informaţiei sau la punerea ei într-o formă folositoare proiectului;
- · Fiecare grup o să aibă un lider de grup care mobilizează grupul pentru îndeplinirea planului propus, monitorizează tot timpul stadiul lucrărilor aferente grupei respective;
- · Fiecare membru al grupului trebuie să fie capabil să lucreze cu ceilalţi şi să se sprijine reciproc, acceptând părerea celorlalţi;
- · Cei cu performanţe scăzute vor lucra împreună cu cei cu performanţe ridicate;
Aceste criterii pot asigura nivelul corespunzător de cunoştinţe pentru toţi elevii( fiecare implicându-se acolo unde se descurcă mai bine dar punând totul la un loc împreună cu ceilalţi pentru ca în final proiectul să fie convingător dar şi util.
Persoane de legătură: Director prof. Alecu Adriana
Director adjunct prof. Tanase Constanta
Consilier educative: prof. Iordache Mara
Colaboratori:
Asistent şcolar : Bădişor Cristian
Resurse informaţionale:
- § Dicţionarul enciclopedic, reviste de ştiinţă,
informaţii de pe Internet, cărţi
Autor: Mihaela Bilic, Categoria: Diete, Colectie: Sa fii sanatos! Editura: CURTEA VECHE
Autor: Mihaela Basoiu, Mihai Basoiu, An aparitie: 2010, Categoria: Terapii Alternative, Editura: METEOR PRESS
Resurse materiale: foi A4, prezentare power-point
Resurse mass-media: emisiuni radio-tv la posturi locale, site-urile şcolilor , didactic
Calendarul proiectului: 2-6 aprilie 2012
7.GRUPUL TINTA :
- § elevii scolii
- § cadrele didactice ale şcolii
- § parintii elevilor
Finalităţi:
a)teoretice:
- § comunicări (profesori)
- § consideraţii scrise (elevi)
- § editarea unei pagini pe site-ul Şcolii în pagina “ Şcoala Altfel “
b)practice
- § realizarea unui panou cu lucrările realizate
- § realizarea unor fotografii din timpul activitatii
- § realizarea unor expoziţii tematice
Evaluare: - feed-back-ul activităţii pe secţiuni
- portofoliul proiectului
Aprecierea performanţelor în stabilirea unei diete sănătoase pentru o săptămână;Teme extinse: realizarea si interpretarea rezultatelor chestionarului despre stilul de alimentaţie a altor colegi din şcoală, profesori, părinţi…; Realizarea unor portofolii.
Evaluarea formativa : Se urmăreşte obţinerea unui feedbach în fiecare etapă a proiectului prin materialele realizate la un moment dat şi prin evaluarea lor intermediară. Elevii sunt provocaţi la o autoevaluare la nivelul fiecărei etape de lucru.
Toate acestea se urmăresc pe baza fişelor de lucru sau a materialelor realizate până în momentul respectiv; se urmăreşte progresul la nivelul grupelor de lucru. Se aduc lămuriri suplimentare dacă sunt necesare .
Evaluare sumativa: Portofolii ThinkQuest
Film, Prezentare PowerPoint, Atitudinea şi efortul depus în realizarea proiectului
Pe parcursul evaluarii summative se folosesc anumite fişe de testare a cunoştinţelor, modul de rezolvare a dificultăţilor, abilităţile în realizarea materialelor;
Modul de comunicare cu cei din echipa de lucru; participarea la prezentare şi la dezbaterea finală, părerea celorlalţi dar şi autoaprecierea despre gradul de implicare în realizarea proiectului.
Modalităţi de lucru:
- Acorda primul ajutor " Depinde de mine sa fiu sanatos “ Ştiu să acord primul ajutor?”
-crearea celulelor de lucru pe bază de voluntariat şi coordonarea grupelor de către asistenul şcolii ,
- purtarea unor semne distinctive pentru cei implicaţi în proiect (tricouri
si sepcute)
- întâlniri organizate, iniţiative personale şi de grup ale membrilor
Organizarea proiectului: 2aprilie -6aprilie 2012
1. Realizarea de felicitări dedicate sfintelor sărbători Pascale , Ziua Pământului”, 2.Plantare a
2. Exerciţii de acordare a primului ajutor în caz de accidente.
Implementarea proiectului în activităţi concrete:
Activităţi extracurriculare
-Concurs Internaţional www.thinkquest.org “ Ce mănânc, când manânc, cum mănânc ” prof. Ristea Lidia , postarea materialelor direct pe platforma.
Bugetul proiectului
Achiziţionarea de rechizite din bugetul personal.
În cele din urmă…
Ne întoarcem la “Hrană sănătoasă în corp sănătos “ Organismul fiecăruia dintre noi are pînă la o sută de mii de miliarde de celule şi fiecare dintre aceste celule solicită zilnic o cantitate constantă de substanţe nutritive pentru a funcţiona în mod optim. Hrana influenţează toate celulele şi, prin extensie, fiecare aspect al fiinţei noastre: starea emoţională, nivelurile de energie, anumite pofte alimentare, capacitatea de gîndire, tiparele de somn şi sănătatea general.
Din toate acestea elevii trebuie să înţeleagă:
- importanţa unei munci de calitate
- importanţa respectări unui orar şi a unor termene limită pentru obţinerea unui rezultat
- să ştie să îşi gestioneze mai bine timpul pentru realizarea unor sarcini de lucru şi aprecieze şi să protejeze resursele de care dispun.