Liceul Teoretic "Constantin Stere"
Abaclia, Basarabeasca, Republica Moldova

Activităţi extracurriculare

 

 

 

”Familia-patria mea mică.”


Al treilea an cosecutiv colectivul Liceului Teoretic ”Constantin Stere” sărbătoreşte Hramul instituţiei-Sfînta Parascheva, sfîntă venerată în Biserica Ortodoxă Română, Sfînta ocrotitoare a Moldovei.

Împreună cu colectivul clasei a II A, dar şi cu ajutorul părinţilor, am pregătit o activitate extracurriculară cu subiectul: ”Familia-patria mea mică.”

Consider familia o piatră de temelie a întregii noastre afaceri, iar educaţia creştină din familie este garanţia formării caracterelor tari şi cinstite.

Prin poeziile autorilor:  Emilia Plugaru, Otilia Cazimir, Adriana Camara, Elena Farago, Traian Dorz,  elevii au manifestat  respect şi interes faţă de membrii  familiei,  au apreciat importanţa solidarităţii şi a siguranţei pe care o oferă ea.

Deşi sînt mici, au dovedit că posedă abilităţi artistice.

Piesa de teatru pentru copii: ”Sfînta Parascheva şi cele patru anotimpuri” de Mirela Şova,  a emoţionat publicul prin conţinut,  dar şi prin ţinuta scenică,  prin vestimentaţia şi dicţia personajelor.

Orice copil este o comoară de mare preţ,  care de mic trebuie obişnuit cu lucrurile cele bune, deci  să-i cercetăm adîncurile sufletului,  ca de mic să ştie încotro să-şi îndrepte paşii.

Valentina Secrier

Învăţătoare

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=mPVNcd2bMvQ&feature=youtu.be

 

 

Adio, drag Abecedar!

La sfîrşit de florar am pregătit şi desfăşurat o sărbătoare deosebită: “Adio, drag Abecedar”! Am trăit diverse emoţii alături de învăţătoare, căci am fost ascultaţi şi apreciaţi de colegii ciclului primar, pedagogi şi părinţi. Am trudit mult, dar s-a meritat, am primit în dar doar cuvinte de laudă. Am avut şi multe surprize. În ospeţie a venit Regina cărţii cu daruri: cărţi cu poveşti şi poezii. Am înţeles că cartea, cît de mică n-ar fi ea, e dătătoare de lumină şi înţelepciune. Cît de originale erau metodele lui Ion Creangă de însuşire a buchiilor. Am gustat şi noi din acele litere coapte, presărate cu zahăr ca pe vremuri. Au fost aduse chiar de Smaranda, mama scriitorului.

Trebuie să învăţăm să citim singuri, să culegem infprmaţii interesante din cărţi, să simţim coperta, culorile, să mirosim hîrtia. Aşa a fost şi prima noastră carte—Abecedarul, care ne-a ajutat să înţelegem care este importanţa cuvăntului în viaţa noastră de toate zilele.  Vom duce prin ani frumoasa amintire a acestei serbări!

Colectivul clasei I-a “A”