Scoala Gimnaziala "V.Breban" Criseni
Criseni, Salaj

Prezentare

Misiunea noastră este de a asigura dezvoltarea fiecărui elev la potenţialul său maxim, punând accentul pe însuşirea valorilor promovate prin filosofia educaţională a şcolii în vederea dobândirii de competenţe care să asigure servicii educative şi să satisfacă nevoile comunităţii pentru educaţia permanentă.


poze_lucrare_097_400 poze_lucrare_011_400 poze_lucrare_074_400

Scoala Gimnaziala "Vasile Breban" Criseni are arondate urmatoarele instutitii scolare:

Gradinita cu program normal Criseni

Scoala Gimnaziala Criseni

Gradinita cu program normal Garceiu

Scoala Primara Garceiu

Gradinita cu program normal Cristur

Scoala Primara Cristur


De-a lungul timpului, scoala alaturi de biserica, a reprezentat sursa de lumina sufleteasca si intelectuala pentru oameni. Fara acesti stalpi calauzitori, nici o comunitate umana nu poate dainui, moare. Scoala este locul unde se modeleaza caractere si se contureaza personalitatea umana. La inceput scoala se facea in cadrul bisericii, dar apoi s-a desprins de aceasta devenind o institutie independenta accesibila tuturor celor ce doreau sa isi cultive mintea si sufletul pentru a-si asigura un viitor mai bun.

In anul 1825 in satul Criseni exista o scoala confesionala greco-catolica ce isi desfasura activitatatea in casa slujitorul preotului.


scoala_400

In anul 1938 s-a construit prima scoala din satul Criseni avand doar ciclul primar.

img_0200_400


In imaginea de mai sus apare o sala de clasa de la Scoala Criseni din anul 1955. In anul 1971 s-au inceput lucrarile la o alta cladire pentru scoala.Lucrarile au fost finalizate un an mai tarziu. Aceasta locatie este folosita si azi.

poze_lucrare_014_400


Din anul 2005, Scoala din satul Criseni poarta numele marelui lexicograf salajan Vasile Breban (1907-2003).

breban1