Scoala Gimnaziala Floresti
Floresti, Mehedinti

Prezentare

VIZIUNEA

Viziunea unei școli presupune un cumul de idei și sentimente comune, atât ale profesorilor, cât și ale părinților, care situează în centrul procesului instructiv-educativ: elevul.

Școala Gimnazială Florești își propune formarea unor tineri adaptați unei societăți în continuă schimbare, în raport cu interesele și aptitudinile lor, în concordanță cu cerințele pieței de muncă, promovarea spiritului democratic, a identității sociale și culturale, a toleranței și a diversității în spațiul European.

Școala Gimnazială Florești are porțile deschise pentru toți cei care au nevoie de educație oferind un învățământ de calitate, centrat pe dezvoltarea competențelor cerute de societatea de astăzi, dar și cadre didactice competente, cu o înaltă ținută profesională și morală, dorind să formeze personalități complexe.

Motto-ul: ,,O șansă fiecărui copil pentru a reuși în viață” se pliază perfect pe deviza școlii noastre, deoarece acestă instituție își propune ca elevii să învețe pentru a ști, pentru a face și pentru a se integra în comunitate.

MISIUNEA

Misiunea școlii noastre este de a deveni o instituție deschisă pentru toți elevii, un exemplu de bună practică pentru un comportament tolerant, responsabil, care oferă șanse egale de dezvoltare personală tuturor. Misiunea noastră este de a satisface nevoia fiecărui elev de a se simți competent, autonom, dar și partener activ al unei echipe și al întregii comunități. Ne propunem să transmitem elevilor informații din diferite domenii, dar și să formăm competențe și deprinderi. Nu este suficient să știi, ci mai ales să faci ceea ce știi. Accentul este pus într-o mare măsură pe formarea și dezvoltarea personalității educabililor, pe integrarea acestora ca indivizi într-o societate aflată în permanentă schimbare.

Cu alte cuvinte, Școala Gimnazială Florești se dorește a fi ,, inima și sufletul comunității”.