Scoala Speciala Braila
Braila, Braila

Proiecte educaţionale

In anul scolar 2008-2009, scoala noastra  a derulat  cinci  proiecte educationale,  in colaborare cu diferite scoli din  orasul Braila dar si cu scoli din mediul rural:
 
1.,,Imaginea mamei in literatura romana ,,
   Parteneri: Biblioteca Judeteana PANAIT ISTRATI (fil.Brailita) , Ziarul local ,,Obiectiv,,-Braila ,S.C. Cromatic SRL Braila
 
2.,,Scriitori braileni,, 
   Parteneri: Scoala Speciala Braila  , Scoala MIHAIL KOGALNICEANU -Braila
   Scopul parteneriatului: intercunoasterea elevilor din cele 3 scoli  diferite ca specific si nevoi ; realizarea activitatilor comune intr-un climat psihoafectiv motivant, care sa contribuie la dezvoltarea personalitatii elevilor. 
   Perioada de desfasurare: februare - iunie 2009 ( in locatiile scolilor si in casa in care s-a nascut scriitorul Fanus Neagu )
 
3.,,Impreuna pentru copii,, - educatie pentru parinti
Parteneri :C.J.A.P. Braila , Scoala de arte si meserii MOVILA MIRESII , Scolile cu cls. I - VIII Ciresu, Salcia Tudor , Tudor Vladimirescu
 
4. ,,Fericiti facatorii de pace ,, 
Parteneri:Scolile cu cls. I - VIII  Baldovinesti , Gemenele, Romanu , Scortaru Nou , Racovita
Scop :constientizarea de catre elevi  a necesitatii  unui climat  de pace , pentru o buna  dezvoltare personala si a societatii
 
5.,,Prietenie si armonie,, - parteneriat  de educatie  multiculturala
 
Pentru anul scolar 2009 - 2010 sunt in derulare proiectele educationale : 
 
1.,,Calendarul naturii ,, : partener - Scoala nr. 2 Pechea( proiect interjudetean)
2.,,Pasi strategici  pentru imbunatatirea  accesului  la educatie al copiilor rromi ,,. Acest proiect se deruleaza in perioada dec. 2009 - iun. 2010.
     Obiectivul general al proiectului il constituie reducerea riscului de parasire timpurie a scolii in randul elevilor rromi. Proiectul are in vedere dezvoltarea unor programe integrate de implementare a metodologiei Ord. 1540/19.07.2007 privind interzicerea segregarii scolare a copiilor rromi si a Ord. 1529/18.07.2007 privind dezvoltarea problematicii diversitatii in curriculumul national, emise de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. 
     Beneficiari: Romani CRISS - Centrul rromilor pentru interventie sociala si studii
     Parteneri: MECI, Asociatia " Sanse egale " ( Salaj )
                        Asociatia " Alianta Rromilor " ( Galati )
                        Asociatia " Rhoma Heart Ilo Rrom " ( Brasov )
     Coordonatorul proiectului este directorul adj. al Scolii Gradistea, prof. Duna Teodora

     Responsabili cu activitatile din cadrul proiectului: Prof. Lb. Romana Teodorof Roxana ( activitate remediala pentru clasele V - VIII si clubul de literatura ), Prof. Istorie Enache Georgeta ( educatie interculturala), Inv. Stanila Radita si Inv. Pirlea Madalina ( atelier martisoare )
     Activitatile din cadrul proiectului:
- includerea elementelor de educatie interculturala in cadrul orelor de cultura civica si istorie
- realizarea unor activitati de educatie interculturala, extracurriculare, ce se vor desfasura in clubul intercultural al scolii
- vizionarea unor filme artistice si documentare cu continut intercultural ( dezbateri in cadrul clubului )
- atelier de martisoare ( echipe mixte de lucru vor confectiona martisoare si le vor oferi in cadrul serbarii de 8 Martie )
- concurs de comunicari: eseuri, compuneri, cantece, descantece, dansuri, poezii, proverbe, zicatori ( participa persoane din comunitate )
- intalniri tematice cu parintii rromi si nerromi in cadrul scolii sau in alta locatie la care sa participe reprezentanti ai comunitatii ( biserica, primarie, spital, scoala, politie )
Va prezentam in continuare fotografii de la activitatile care s-au desfasurat pana in prezent in cadrul proiectului. Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket