Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" Tecuci
Tecuci, Galati

Proiecte educaţionale

NOU !!

PROIECTUL LEONARDO DA VINCI - "APTITUDINI ANTREPRENORIALE IN TURISM PENTRU ZONELE CU O DEZVOLTARE ECONOMICA SLABA" - Parteneri : Italia, Turcia, Bulgaria. Proiectul se afla in desfasurare la Grupul Scolar industrial Tecuci.

Grupul Şcolar Industrial Tecuci a parcurs prima etapă a proiectului multinaţional Leonardo da Vinci

Proiectul "Aptitudini antreprenoriale de organizare a turismului rural în zonele cu o economie slab dezvoltată"(2008-2010), face parte din Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii iar unul din obiectivele acestuia este creşterea calităţii şi cooperării între instituţii sau organizaţii furnizoare de educaţie şi formare, întreprinderi, parteneri sociali si alte organisme relevante din Europa. Prima mobilitate a avut loc în Rimini, Italia în perioada 28.01.2009 - 02.02.2009, cu prilejul căreia s-au întrunit parteneri din patru ţări: România, Turcia, Italia si Bulgaria. Echipa de profesori care a reprezentat România şi Grupul Şcolar Industrial Tecuci a fost formată din: prof. Lavinia Capmare - manager proiect, prof. Violeta Burghelea - asistent manager, insp. Gabriela Mihai, prof. Lăcrămioara Botez şi elevii Luca Dorian Chelaru şi Iancu George Moldoveanu.

rimini_400

 

PROIECTUL LEONARDO DA VINCI  - TEMA TURISMUL RURAL

GRUPUL SCOLAR INDUSTRIAL TECUCI , A PARCURS CEA DE-A DOUA ETAPA A PROIECTULUI MULTINATIONAL LEONARDO DA VINCI

MOBILITATE  ÎN MANISA - TURCIA

În cadrul proiectului Leonardo da Vinci, " Aptitudini  antreprenoriale în organizarea turismului rural în zonele cu o economie slab dezvoltată" , a avut loc cea de-a doua  întâlnire cu partenerii , mobilitate  desfășurată în perioada 13-18 aprilie 2009 în Manisa, Turcia.

            Echipa formată din profesorii  Burghelea Violeta, Tatu Corina, inspector Moza Aura Otilia și elevii Bărăganu Florin (clasa a XI-a), Porumb Andrei Gino (clasa a X-a), a reprezentat  Grupul Școlar Industrial Tecuci . S-au   realizat materialele " Turismul rural  în România " și "Analiza punctelor slabe în turismul rural din România", dezbătute în cadrul unor seminarii ce au avut scopul schimbului de experiență între țările partenere (Bulgaria - coordonator de proiect , Italia, Turcia, România - Grupul Școlar Industrial Tecuci).

            Elevii liceului au confecționat  manual diverse suveniruri  cu specific tradițional românesc : felicitări de Paște, trăistuțe cu motive florale inspirate din portul popular.

            Această mobilitate s-a desfășurat în Săptămâna Turismului în Turcia, motiv pentru care fiecare țară  participantă a avut prilejul să-și poarte costumul tradițional, activitate menită să sublinieze importanța păstrării tradiției  naționale și cunoașterea în același timp a altor culturi . Echipa noastră a îmbrăcat costume populare specifice zonei Moldovei și a prezentat un material video realizat de prof. Botez Lăcrămioara la un concurs de dans folcloric desfășurat cu elevii școlii noastre în parteneriat cu Școala Specială - Tecuci în cadrul SNAC.

            Programul de lucru a mai inclus deplasări în zona rurală din apropierea Manisei pentru cunoașterea  organizării turismului rural, asistându-se chiar și la deschiderea unei pensiuni.

            Întâlnirea s-a finalizat cu realizarea unui blog    http://eururaltourism.wordpress.com/  unde se vor posta materiale despre etapele proiectului, obiective, detaliii privind partenerii, mobilități, etc.

            La întoarcerea în țară membrii echipei au organizat diseminarea informațiilor în rândul elevilor și a cadrelor didactice. Informații suplimentare despre proiect și viitoarele acțiuni le puteți găsi pe site-ul nostru http://www.gsit.ro/ .