Liceul Pedagogic "Nicolae Bolcas" Beius
Beius, Bihor
Proiecte educaţionale
-În anul școlar 2020-2021 Liceul Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș” a obținut acreditarea pentru implementarea de proiecte europene pe două domenii majore: Formare profesională (referință acreditare 2020-1-RO01-KA120-VET-095310) și Educație școlară (referință acreditare 2020-1-RO01-KA120-SCH-095239).
Ca urmare, în orizontul 2021-2027, imediat ce deplasările internaționale vor redeveni sigure, vom organiza, în fiecare an școlar, stagii de pregătire practică în străinătate pentru 35 de elevi din ciclul liceal, profilul Pedagogic și Matematică-Informatică, stagii de formare profesională pentru 8 profesori și deplasări în proiecte de Educație școlară pentru 12 elevi din ciclul gimnazial.
Ne dorim dezvoltarea dimensiunii europene a educației și creșterea calității acesteia prin armonizarea metodelor și activităților de învățare cu cele din școli europene de succes!
-Profesori și elevi de la Liceul Vocațional Pedagogic ”N. Bolcaș”, Beiuș, au participat in perioada 7-20 decembrie 2020 la proiectul internațional Eclipsa 2020.
Proiectul a fost inițiat de către Uniunea Astronomică Internaționala (UAI), Comisia C1-Educatia prin Astronomie si Dezvoltare.
Pentru România, proiectul s-a intitulat ”Hai cu noi la vânătoare!!! Dacă iubești eclipsele...” și a fost organizat de către Colegiul Tehnologic ”Grigore Cerchez” și Școala nr. 168 din București, în parteneriat cu Comitetul Național Român de Astronomie (CNRA), alături de cele 37 de unități de învățământ din țară.
Activitățile principale ale proiectului au fost:
Eclipse Party, eveniment organizat de Iranian Teachers Astronomy Union, ITAU, and
Student’s International Network for Astronomy, SINA, www.itaubu.com. alături de
elevi și profesori din: Japonia, Chile, Africa de Sud, Iran, Romania, Bulgaria, Statele
Unite ale Americii, etc.
Activitate CLIL outdoor națională online, în limba engleză, pentru nivel gimnazial în cadrul proiectulului E+ strategic „Exchange of good practices for implementing CLIL
method to cater for the needs of disadvantaged and special needs groups and to reduce the differences in learning outcomes linked to the socio-economic disparities (CLIL4DSN)”, 2018-
1-RO01-KA201-0495.
Expoziții, dezbateri, mese rotunde la nivelul celor 37 de unități de învățământ înscrise în proiect.