Scoala Gimnaziala Nr.2 Catelu
Catelu, Ilfov

Proiecte educaţionale

 Scoala nr. 2 Catelu-Glina, judetul Ilfov, a fost cuprinsa in runda a-II-a a Programului de granturi pentru dezvoltare rurala. Pentru a beneficia de finantare din partea Guvernului si a Bancii Mondiale, am gandit un proiect care sa puna accent pe traditia locala, pe descoperirea si valorificarea folclorului local, in contextul unei calatorii muzicale prin toate genurile muzicale, din cele mai vechi timpuri pana in prezent (vizionare de spectacole de opera, concerte simfonice, excursie tematica "Sa cunoastem compozitori romani", vizite tematice la Muzeul Satului si Taranului Roman, auditii muzicale).  Fiind un proiect ce se adreseaza comunitatii locale, am desfasurat activitati comune elevi-parinti, ce au reusit sa intareasca si sa dezvolte legaturile dintre cei trei factori educationali: scoala, familie, comunitate.

  Finalitatea acestui proiect o constituie infiintarea unei formatiii muzicale instrumentale, compusa din 16 elevi ai scolii, care canta la blockflute (flaut de lemn vertical) si acompaniaza folosind trianglu si tamburina. Initiatoarea  si coordonatoarea subproiectului, d-na inst. Draghici Maria, a selectat si indrumat urmatorii elevi ai scolii: Ionita Anamaria - cls. a-II-a, Maican Alexandra- cls.a-II-a, Ilie Ioana- cls. a-III-a, Coman Catalina - cls. a-IV-a, Breazu Alexandra - cls.a-IV-a, Dumitrache Bogdan - cls.a-IV-a, Panturu Alexandru - cls.a-IV-a, Arsene Cristina- cls.a-V-a, Vasile Paula- cls.a-V-a, Sarbu Aurelia- cls.a-V-a, Nadane Andrei- cls. a-V-a, Dumitrache Irina-cls.a-VI-a, Dobre Roxana- cls.a-VI-a, Rogojanu Adrian- cls.a-VI-a, Panturu Mihai - cls.a-VI-a, Nadane Alexandra- cls.a-VIII-a.

Din echipa de subproiect au facut parte d-na prof. Dabu Anisoara-Adriana si d-na inst. Preoteasa Adina-Gabriela, ce au colaborat sustinut pentru realizarea achizitionarii bunurilor in cadrul subproiectului. 

          O intalnire emotionanta pentru elevi a fost cea in care trupa "TRUVERII" , cu o bogata experienta in domeniul muzical si numeroase spectacole sustinute in tara si strainatate, a venit in scoala noastra pentru a sustine o activitate de initiere in muzica traditionala romaneasca si straina (din epoca medievala pana in prezent). De asemenea, formatia TREI PARALE, a sustinut in fata elevilor membri ai formatiei muzicale un adevarat recital de muzica traditionala romaneasca, indrumandu-i in culegerea folclorului local si  in insusirea cantecelor traditionale. 

          Entuziasmati de cele vazute si auzite, elevii membri ai formatiei muzicale "Flautul fermecat" si-au propus sa devina artisti adevarati si la incheierea proiectului vor sustine  primul lor spectacol "Micii artisti".