Scoala Gimnaziala Nr.2 "Stefan Cel Mare" Piscu
Piscu, Galati

Proiecte educaţionale

La inceput am fost doar colaboratori în proiectele "Apa - seva vieţii" şi "Agricultura biologica - alternativa de dezvoltare rurală" derulate de Şcoala Coordonatoare "Dimitrie Luchian"  în 2003, 2004.

 

"Peniţa jucăuşă"

Consiliul Elevilor coordonat pe prof. Ionelia Radu - consilier educativ, a iniţiat proiectul prin care s-a înfiinţat revista şcolii "Peniţa jucăuşă" primul număr a apărut în decembrie 2004. Revista apare semestrial şi a ajuns deja la numărul 12.

 

Proiecte de actiune în comunitate

Au urmat proiectele de actiune în comunitate "Un cadou de Crăciun" şi "O carte pentru Mihăiţă" iniţiate de prof. Ionelia Radu, proiecte care au deschis colaborarea şcoală - comunitate .

 

CLUBUL DE TEATRU

Cel mai amplu proiect a fost însă CLUBUL DE TEATRU derulat şi finanţat prin Proiectul pentru Învăţământul Rural a beneficiat se cofinantarea si de sprijin din partea Consiliului Local al comunei, a domnului primar Mihaita Musca si a serviciului contabilitate din cadrul primariei care a sprijinit echipa de proiect in gestionarea fondurilor proiectului.

Echipa de proiect a fost coordonată de prof. Monica Badea directorul şcolii şi a avut ca membri: inv. Iordăniţa Dodiţă - responsabil cu achiziţiile, inv. Veronica Radu - coordonatorul trupei de teatru, inv, Maria Radu,  prof. Ionelia Radu, prof. Narcisa Moisii iar ca şi colaboratori înv. Nicoleta Tudose.

 Prin intermediul acestui proiect şcoala noastră a oferit elevilor, părinţilor şi celorlalţi membri ai comunităţii posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-un mod atractiv.

Activităţile proiectului au fost diverse: înfiinţarea unei trupe de teatru, funcţionarea unui cenaclu literar şi a unui cerc de engleză, realizarea unor scenete educative,  ateliere de lucru în care părinţii au confecţionat decoruri şi costume, excursii şi vizionări de spectacole la Teatrul Gulliver şi la Teatrul Dramatic din Galaţi dar şi la Teatrul Dramatic din Braşov.

Un rezultat deosebit obţinut in urma implementării acestui proiect a fost includerea in oferta de opţional a şcolii a disciplinei "Teatru pentru copii" la clasa a II a condusa de inv. Nicoleta Tudose. Elevii au participat cu entuziasm la orele de opţional şi au prezenat piesele de teatru "Iedul cu trei capre", "Capra cu trei iezi" - teatru de păpuşi , "Ridichea uriaşă" atat in activităţile cu părinţii cât şi în activităţile metodice desfaşurate  la nivelul şcolii şi al comunei.

 

Paşi spre clasa a V a

"Paşi spre clasa a V a" este un  proiect coordonat de înv. Iordăniţa Dodiţă, care a avut drept grup ţintă cei 32 de elevi ai claselor a IV a şi părinţii acestora şi  al cărui obiectiv a fost de a facilita integrarea elevilor în ciclul gimnazial.

Activitaţile derulate au fost diverse şi au antrenat elevi, părinţi, profesori. "Portretul dirigintelui ideal", "Portretul elevului ideal", interasistenţe, predare in echipa au fost doar cateva dintre ele.  

Proiectul i-a ajutat pe elevi sa-si cunoasca viitorii profesori, să le comunice asteptarile lor legate de activitatile viitoare.

 

Calendarul verde

Un alt proiect in care ne-am implicat este "Calendarul verde" proiect iniţiat de inv. Camelia Rusu, Şcoala Hidişelul de Sus,  jud. Bihor în care au fost  implicate 85 de scoli din intreaga tara. La nivelul şcolii proiectul a fost coordonat de inv. Iordăniţa Dodiţă şi a antrenat în activităţi elevii clasei  a IV a A. Activiţăţile acestui proiect au fost 22 Martie -  "Ziua Internationala a protectiei apelor", 1 Aprilie - Ziua Pasarilor; 15 Aprilie - Ziua Padurii, 22 Aprilie - Ziua Pamantului, 5 Iunie - Ziua Mediului, 8 Iunie - Ziua Oceanelor au fost deosebit de interesante pentru elevi acestia fiind antrenaţi să culeaga informaţii şi să le împătăşeascăcelorlalţi elevi ai şcolii. 

Turneul prieteniei împrejurul României

Un parteneriat scolar national initiat de inv. Gheorgita Grigore, Şcoala "Grigore Magheru" Caracal, judeţul Olt,