Scoala Gimnaziala Doba
Doba, Satu Mare

Înscriere învăţământ primar

1.Descriere unitatii de invatamant

Scoala Gimnaziala Doba este situata in comuna Doba  str.Principala nr 58 judetul Satu Mare. Este o scoala cu personalitate juridica din anul 2003.

Scoala Gimnaziala Doba are o singura structura: Scoala Primara Boghis

In cadrul Scolii Gimnaziale Doba functioneaza si o Gradinita cu program prelungit avand doua grupe cu program normal si o grupa cu program prelungit

datele de contact tel /fax 0261/869118, e-mail : Sc.Doba@yahoo.com

2.INSCRIERE CLASA PREGATITOARE 2023/2024

Prin  Ordinul 3704/17.02.2023 a fost aprobat calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024

https://edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Legislatie/2023/OM_3704_2023_calendar_inscriere_primar.pdf

https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2022/inv.%20preuniversitar/note_proceduri/Ordin_2022_metodologie_calendar_pregatitoare.pdf

 

3. Circumscripția Școlii Gimnaziale Doba

In anul scolar 2023/2024 la nivelul scolii Gimnaziale Doba vor functiona 1 clasa pregatitoare la Scoala Gimnaziala Doba si 0,25 clase la Scoala Primara Boghis.

La Scoala Gimnaziala Doba vor avea loc inscrierile pentru clasa pregatitoare a prescolarilor de pe raza comunei respectiv satele Paulian, Boghis, Traian , Dacia si comuna Doba.

4. Plan de școlarizare clasa pregătitoare an școlar 2023/2024 

Pentru anul școlar 2023-2024, planul de școlarizare prevede 1 clasa pregatitoare (20 de locuri)  la Scoala Gimnaziala Doba  si 0,25 clase (3 locuri) la Scoala Primara Boghis

5. Anunt inscriere clasa pregatitoare

In vederea asigurarii fluentei procedurilor si a evitarii aglomeratiei scoala asigura inclusiv posibilitatea de programare telefonica a parintilor pentru completarea si/sau validarea cererilor tip de inscriere. Ordinea in care se programeaza sau in care se prezinta pentru completarea si/sau validarea cererilor tip de inscriere nu presupune crearea unei liste de preinscriere si/sau acodarea unei prioritati la inscriere. Aplicatia informatica nu permite inscrierea la mai multe unitati de invatamant 

6. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor

Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023, care NU au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate, se face la sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Satu Mare, str. 1 Decembrie 1918 nr.6.

Părinții acestor copii pot depune la sediul instituției/ trimite cererea scanată pe emailul consilieri_sm@yahoo.com. 

Modelul de cerere se găsește pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare și al CJRAE Satu Mare.

Cererile se depun/ se trimit la CJRAE Satu Mare în perioada 5 aprile – 26 aprilie 2023.

Evaluarea dezvoltării copiilor se va face pe baza unei programări.

 

 

 

CLASA PREGATITOARE -INFORMATII GENERALE

Legislatie

  1. Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare
  2. Ordin privind aprobarea planurilor – cadru de învăţământ pentru învăţămîntul primar, ciclul achiziţiilor fundamentale – clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a şi a Metodologiei privind aplicarea planurilor – cadru de învăţământ pentru învăţământul primar, ciclul achiziţiilor fundamentale – clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a/ 3654/ 29.03.2012
  3. Ordin privind aprobarea programelor şcolare pentru clasa pregătitoare din învăţământul primar/ 3656/ 29.03.2012

Elemente organizatorice caracteristice clasei pregătitoare

  1. Abordare integrată;
  2. 30 – 35 minute ora de curs (se adaugă activităţi liber alese, recreative);
  3. Organizarea tematică a orarului unei clase (poziţionarea disciplinelor în orar poate varia de la o săptămână la alta).

Arii curriculare

  1. Limbă şi comunicare
  2. Om şi societate
  3. Matematică şi ştiinte ale naturii
  4. Arte şi Tehnologii
  5. Sănătate şi motricitate
  6. Consiliere şi orientare

Disciplinele de studiu

Comunicare în limba românăcentrarea pe competenţe de comunicare, nu pe conţinuturi lingvistice

Matematica şi explorarea mediuluiînvăţare holistică contextualizarea învăţării prin referirea la realitatea înconjurătoare üarmonizarea celor două domenii: matematică şi ştiinţe permite folosirea mai eficientă a timpului didactic şi măreşte flexibilitatea interacţiunilor.

Educaţie pentru societateaplicarea normelor de conduită necesare în diferite contexte de viaţă; dezvoltarea unor atitudini pozitive faţă de propria persoană şi faţă de ceilalţi.

Arte vizuale şi lucru manual artele vizuale acoperă: pictură, desen, grafică, artă decorativă (tapiserie, scenografie, ceramică, vestimentaţie, design, arta bijuteriilor etc.), fotografie artistică, arta tiparului, sculptură, arhitectură, artă monumentală, artele spectacolului etc.

Muzicăşi mişcare stimulează manifestarea expresivă a elevului.  De la cea mai fragedă vârstă, reacţia spontană  şi naturală a copilului este mişcarea. valorifcă exprimarea personală şi creativă. pune bazele învăţării conceptelor muzicale la nivel elementar   într-o manieră intuitivă, accesibilă.

Educaţie fizicăşi sport contribuie la dezvoltarea motricităţii elevului, la familiarizarea acestuia cu deprinderile necesare unei vieţi sănătoase şi unei dezvoltări fizice armonioase.

Dezvoltare personalădezvoltarea capacităţii elevului de a se autocunoaşte şi de a-şi exprima într-o manieră pozitivă interesele, aptitudinile, trăirile personale, abilităţile de relaţionare şi comunicare, reflecţiile cu privire la învăţare.