Scoala Gimnaziala "Al.I.Cuza" Nr.1 Falticeni
Falticeni, Suceava

Serbări şi sărbători

24 IANUARIE 2012, ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR  ŞI A PATRONULUI SPIRITUAL AL ŞCOLII ALEXANDRU IOAN CUZA.

Numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, este legat de scoala noastră prin cele două vizite făcute în 3 mai 1860, şi în 1864 şcolii numite în vremea aceea" Şcoala primară de băieţi". Este motivul de mândrie pentru care în 1900 a luat numele de Şcoala de băieţi nr.1 "Alexandru Ioan Cuza" Fălticeni.

Elevii din clasa a VIII-a A: ANDREIA MACOVEI, RUXANDRA NECULA ŞI ALEXANDRU SPIRIDON sub îndrumarea prof. IULIANA SCRIPCARU,  au evocat evenimentele istorice ce au determinat Unirea Moldovei cu Ţara Românească din 1859. Activitatea a avut loc în holul mare al şcolii, în prezenţa  a profesorilor şi elevilor.

Elevi din clasa a V-a B însoţiţi de conducera şcolii, de diriginte şi profesori, au depus apoi jerbe de flori la statuia domnitorului, care străjuieşte şcoala.

În holul din clădirea veche şi la biblioteca şcolii, elevii claselor a IV-a C, a III-a C şi I C au desfăşurat o activitate numită  "Alexandru Ioan Cuza -domnul Unirii".

În laboratorul AEL, elevii claselor I A şi a II-a B au urmărit o prezentare numită ""24 Ianuarie, ziua Unirii Moldovei cu Ţara Românească"

 

24 Ianuarie 2013 -Zi de sărbătoare în şcoala noastră.

Se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor şi Ziua Şcolii gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza",

Perioada dinaintea sărbătorii a fost încărcată de activităţi dedicate evenimentului.

"Uniţi în cuget şi-n simţiri! - O carte-n dar de Ziua Şcolii -a fost activitatea clasei a II-a A, care a avut invitaţi elevi din clasele a III-a B şi a IV-a C. Desfăşurată la biblioteca şcolii, acţiunea a cuprins o donare de carte din partea elevilor, evocarea personalităţii domnului Unirii, prezentată de d-ra bibliotecar Doriana Stan, iar învățătoarea Tofan Mioara le-a prezentat  jurământul de credință pe care domnitorul Al.I.Cuza l-a făcut poporului român, vorbindu-le despre viața și importanța domniei acestuia.

Activitatea a continuat cu un program de cântece și poezii pe care elevii de clasa a II-a l-au oferit colegilor mai mari și un joc interactiv, prin care, folosind culorile din steagul românesc, copiii au subliniat unitatea ce trebuie să existe între românii munteni, moldoveni și ardeleni.

În încheiere, doamna învățătoare Oșlobanu Mariana i-a invitat pe toți copiii prezenți să joace, în holul mare al vechii Școli Domnești, Hora Unirii.

În toate clasele s-au desfăşurat activităţi de evocare a evenimentului Unirii Principatelor, dar şi de prezentare a evoluţiei şcolii noastre de-a lungul timpului. La ora de informatică, elevii claselor a V-a au avut de realizat în programele învăţate, Wordpad şi Paint, lucrări cu tema: "Şcoala mea în sărbătoare".