Gradinita cu program prelungit Nr.2 Drobeta Turnu Severin
Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Prezentare

GRĂDINIŢA  NR. 2 DROBETA TURNU - SEVERIN

,, Să educăm copiii împreună !,,

Grădiniţa nr. 2 este situată intr-un cartier liniştit ,aproape de centrul oraşului pe strada Nicu Cernăianu . Grădiniţa nostră este o gazdă primitoare pentru copii, de peste cinci decenii, fiind una din cele mai vechi instituţii de profil din oraşul nostru.

Ne desfăşurăm activitatea într-o clădire veche, dar solidă , amenajată pentru a oferi confort copiilor, părinţilor, oaspeţilor, şi care, în anul 2009 a fost complet reabilitată, iar în prezent beneficiază de un mediu educaţional la standarde europene.

Zeci de generaţii de copii au intrat pe poarta grădiniţei, care la rândul lor, deveniţi părinţi şi-au adus copiii tot aici.

Începând cu anul şcolar 2005-2006, Grădiniţei nr. 2 i-a fost arondată Grădiniţa nr. 13, astfel încât în prezent, în localul din str. Nicu Cernăianu funcţionează grupele de program prelungit, iar în localul din str. M. Averescu, grupele de program normal.

Ambele localuri beneficiază de avantajele  existenţei unui parc de joacă şi a unei curţi interioare ce permit desfăşurarea zilnică a activităţilor în aer liber .

Cei 180 de copii sunt repartizaţi în patru grupe de program prelungit şi trei grupe de program normal.

La programul prelungit funcţionează o grupă în alternativa  pedagogică Step by Step.

Mediul educaţional este stimulativ, securizant, încurajează explorarea, învăţarea prin descoperire, în care copiii se simt confortabil şi sunt îndrumaţi şi asistaţi de un personal înalt calificat.

Copiii învaţă în fiecare zi lucruri noi şi îşi lărgesc orizontul.

Activităţile opţionale sunt dintre cele mai diverse: educaţie ecologică, educaţie sanitară, limbă engleză, muzică vocală, dans pentru societate, pictură,  literatură artă dramă, gimnastică aerobică.

Desfăşurăm o largă paletă de activităţi extracurriculare:

  • serbări organizate cu prilejul diferitelor evenimente;
  • expoziţii;
  • vizionări de spectacole;
  • întreceri  sportive;
  • concursuri;
  • excursii.

Copiii şi cadrele didactice din grădiniţa noastră iubesc natura şi încearcă să facă tot posibilul pentru a o apăra. De aceea, începând cu anul 2005, Grădiniţa nr. 2 a  participat la programul internaţional ECO – ŞCOALA. De atunci, au fost organizate numeroase acţiuni de ecologizare atât în curtea grădiniţei, parcul oraşului cât şi în pădurea Crihala. De asemenea au fost plantaţi copaci şi a fost amenajat spaţiul verde din curtea grădiniţei. Graţie acestor activităţi, grădiniţa noastră a primit Certificatul „Internaţional Eco- Schools” şi premiul „Steagul Verde” de doua ori.

Suntem parteneri în mai multe proiecte educaţionale la nivel local, naţional, internaţional şi suntem deschişi la orice colaborare care să îmbogăţească orizontul copiilor şi să promoveze imaginea grădiniţei.

Vă aşteptăm oricând să vizitaţi Grădiniţa nr 2 şi suntem siguri că veţi fi încântaţi !

Str. Nicu Cernăianu nr. 11

Drobeta Turnu Severin

Telefon 0352/ 313917