Gradinita cu program prelungit Nr.21 Drobeta Turnu Severin
Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Prezentare

GRĂDINIŢA NR.21, Dr.Tr. Severin

Grădiniţa este situată pe strada PETRE SERGESCU, Nr.3, în zona autogării, lângă Şcoala gimnaziala Petre Sergescu.

În fiecare an zeci de copii din zonă, dar şi din alte zone ale oraşului şi localităţi limitrofe trec pragul acestei instituţii pentru a primi educaţie şi ocrotire din partea personalului grădiniţei.

Din anul şcolar 2011-2012 , grădiniţei noastre , in care învaţă copiii la program prelungit i-a fost arondată Gr. P.N. Nr. 26, unde copiii învaţă în grupe cu program normal.

Grădiniţa dispune 5 grupe program prelungit şi 3 grupe program normal, unde învaţă 170 de copii.

Mediul instructiv-educativ din grădiniţa noastră satisface nevoia de joc şi de dezvoltare liberă şi creativă a copilului.

Activităţile se desfăşoară interdisciplinar şi integrat conform programei şcolare existente.

Grădiniţa noastră promovează următorul model  educaţional:

- mediu educational securizant şi condiţii optime pentro o dezvoltare armonioasă a personalităţii copilului;

- stimularea încrederii în forţele proprii;

- atmosferă de lucru destinsă, relaxantă bazată pe relaţia de prietenie şi încredere reciprocă între cadru didactic şi copii;

- cultivarea şi valorificarea aptitudinilor individuale;

- relaţia strânsă gradiniţa-familie , ce are ca scop identificarea de timpuriu şi rezolvarea eventualelor probleme ce apar pe parcursul anului scolar.

 

Oferta educaţională a gradiniţei este următoarea:

· activitati instructiv - educative pe domenii experientiale: domeniul limba si comunicare, domeniul stiinte, domeniul om si societate, domeniul esthetic si cretiv, domeniul psihomotric;

· activitati optionale: cursuri de limba engleza, dans modern, literatura pentru copii, educaţia ecologică, educaţia pentru sănătate, educaţia rutieră, arte plastice;

· activităţi extracurriculare: vizite, excursii, plimbări, spectacole de muzică, teatru şi film, serbări tematice;

· participare la concursurile locale, judeţene, naţionale si internationale.

 

Ø parteneriate cu diverse şcoli şi cu alte grădiniţe din mediul urban sau rural cu familia, mass-media, şcoala, politia, biserica, Biblioteca judeteana , Scoala Gimnaziala Petre Sergescu, Palatul Copiilor etc.
Gradinita noastra urmareste  respectarea programului de educaţie conform curriculumului naţional, dar propune si diverse activitati extracurriculare, care sa dezvolte de timpuriu, abilitati de dezvoltare atat de necesare copilului dumneavoastra.

Copilul dummneavoastră va fi fericit la Grădiniţa NR 21!