Gradinita cu program prelungit Nr.3 Bistrita
Bistrita, Bistrita-Nasaud

Prezentare

Sloganul grădiniţei

Grădi 3: „Copilărie, joc, educație”

 

Viziunea grădiniţei

Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Bistrița reprezintă o instituție de educație deschisăși flexibilă, bazată pe valorile europene, un mediu stimulativ care acordășanse egale tuturor și în care copiii își dezvoltă armonios personalitatea, părinții găsesc un partener de încredere, iar cadrele didactice își dezvoltă abilitățile profesionale.

 

Misiunea grădiniţei

Grădinița promovează realizarea unui act educațional de calitate prin oferirea unor experiențe de învățare autentice și inovatoare pentru copii, care să-i ajute la descoperirea propriei identități și la atingerea standardelor necesare adaptării la cerințele activității școlare și sociale viitoare. Succesul educației oferite preșcolarilor se bazează pe buna colaborare cu familia și comunitatea localăși, în egală măsură, pe calitatea profesionalăși umană a echipei grădiniței, pe formarea continuă a acesteia, cu accent pe dezvoltarea dimensiunii europene a instituției.

   

     Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 și-a început activitatea în anul 1976, oferind în peste 45 de ani o educație de calitate generațiilor de copii care i-au trecut pragul și beneficiind de aprecierile părinților și ale comunității.

    Grădinița noastră este o instituție de învățământ preșcolar reprezentativă la nivelul municipiului Bistrița, printr-o ofertă educațională modernă, apreciată pentru calitatea actului educativ și a relațiilor interumane.

    Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 are sediul în municipiul Bistrița, cartier Ștefan cel Mare, str. Aleea Plăieșului, nr. 41, funcționând în prezent cu 8 grupe de program prelungit. Din anul 2006, Grădinița cu Program Normal nr. 7 Bistrița, situată în str. C. R. Vivu, nr. 35, devine structură, în prezent cu 3 grupe de program normal.

    Începând cu luna iulie 2022, clădirea grădiniței cu program prelungit a intrat în proces de reabilitare prin proiectul Primăriei municipiului Bistrița „Reabilitare și modernizare Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 și Creșa nr. 3”, locația provizorie fiind stabilită la Liceul cu Program Sportiv-corp B (parter și etaj I) str. Calea Moldovei nr. 18.    

   În instituția noastră copiii desfășoară activități instructiv-educative specifice curriculumului pentru educație timpurie, servesc masa, se bucură de activități extrașcolare (excursii, serbări etc.).

    Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic manifestă interes pentru oferirea unor servicii educaționale de calitate copiilor și pentru o bună colaborare cu familia și comunitatea locală.