Colegiul Tehnic "Costin D. Nenitescu", Bucuresti
Bucuresti

Prezentare

Grupul Şcolar de Chimie "Costin Nenitescu" a fot fondat 1968. Şcoala noastră este situată într-un mini-campus la ieşirea din Bucureşti spre Autoatrada Soarelui, în apropiere de Platforma Industrială Dudeşti.

Mini campusul include:

- două corpuri de clădire cu laboratoare de fizică, biologie, chimie, informatică, electronică şi automatizări, electrotehnică. 

- un corp de clădire pentru practica elevilor

- o sală de sport

Elevii noştri sunt pregătiţi în profiluri diferite cum ar fi:

- informatică

- ştiinţe ale naturii

- protecţia mediului

- electronică şi automatizări

Grupul Şcolar de Chimie "Costin Nenitescu"  are două laboratoare de informatică echipate complet şi permant conectate la Internet. 

Şcoala mai deţine un cabinet multimedia, un laborator de analize fizico-chimice la standarde europene,un laboartor de fizică modern dotat cu echipamente de ultimă generaţie (tablă interactivă SMART BOARD şi echipamente multimedia de prezentare a lecţiilor)

De aproximativ 8 ani folosim ca mijloace alternative şi complementare de educaţie software educaţional Crocodile Physics, Crocodile Chemistry, Crocodile Mathematics, Crocodile Technologies şi Interactive Physics.

Din septembrie 2004 funcţioneză şi mediul virtual de învăţare - platforma AeL.

Incepand cu 2005 şcoala este implicată activ în proiecte şi parteneriate cu alte şcoli şi instituţii din ţară şi din străinătate.

Proiectul Comenius "Computer supported teaching and learning in the curriculum" este proiectul care a schimbat redical imaginea şcolii pe plan local şi internaţional.

Detalii în paginile următoare.

Adresa: Bd. THEODOR PALLADY nr. 26, sector 3, Bucuresti

Tel/fax 0213450920

Prezentarea şcolii (pdf)

 


Incepand cu luna Septembrie 2005, scoala noastra a fost implicata activ in proiectul international „COMPUTER SUPPORTED TEACHING AND LEARNING IN THE CURRICULUM", finantat de Comisia Europeana prin intermediul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

 www.socrates.ro

 

Credem că acest proiect de dezvoltare educaţională va permite profesorilor să invete sa lucreze mai bine împreună, interferând diferite culturi în termeni de respect, comportament politicos, înţelegând cultura fiecăruia şi, nu în ultimul rând, aflând experienţele şi cunoştinţele celorlalti.

Dorim sa devenim o prezenţă permanentă în sectorul de colaborare European şi să intreţinem relaţii de prietenie cu instituţii din străinătate, pentru a putea face cunoscută experienţa de a lucra şi a învăţa împreună.

 

Site-ul comun al proiectului  a fost realizat de profesorii belgieni 

http://www.geocities.com/sdp_ict0508/joint.html

Galerie foto