Liceul Teoretic "Mihai Veliciu" Chişineu-Criş
Chisineu Cris, Arad

Prezentare

 

Grupul Şcolar Chişineu Criş  a avut o istorie agitată în sensul că  a suferit foarte multe transformări.

 

File de istorie


A fost înfiinţat în 1960 ca şcoală profesională de mecanici agricoli. Ulterior a trecut sub tutela Întreprinderii de îmbunătăţiri funciare, şcoala pregătind elevi din tot vestul ţării pentru exploatarea utilajelor de amenajări cursuri de apă şi canale. În 1990 s-a transformat în Grup Scolar Agricol dar în 1992 spaţiile i-au fost trecute în proprietatea M.A.N., pentru înfiinţarea unei unităţi militare, şi a funcţionat apoi în spaţii provizorii. În 2000 s-a unit cu liceul teoretic formând Grupul Şcolar „Mihai Veliciu”. În 2003, printr-un ordin al Ministerului Educaţiei, cele două unităţi s-au separat revenind la denumirea de Grup Şcolar Chişineu Criş. În 2004 s-au retrocedat spaţiile iniţiale (într-un grad foarte avansat de degradare) şi s-a elaborat un proiect de reabilitare. Lucrările au început în 2005 şi s-au finalizat în 2008 (valoarea totală ridicându-se la 30 miliarde lei vechi).

 

Şcoala azi


Complexul şcolar - condus de prof. Moisă Tolan, director şi Cristian Codrean, director adjunct - dispune de două clădiri destinate învăţământului (20 săli de clasă, 9 laboratoare, 4 cabinete, 4 ateliere), un spaţiu destinat cantinei (200 locuri) care adăposteşte şi biblioteca şi clubul elevilor, un internat de 80 locuri dotat la standarde moderne. Şcoala se întinde pe 1,9 ha având un teren gazonat de minifotbal, un teren de handbal şi un teren de baschet. De asemenea dispune de un poligon pentru iniţierea conducătorilor auto, având doua autoturisme şi un autocamion echipate pentru şcoala de şoferi.

 

În prezent în şcoală predau 50 de cadre didactice şi învaţă 892 elevi (din peste  20 de localităţi) în 31 de clase, învăţământ de zi şi seral (Liceu tehnologic si SAM). Domeniile de calificare în învățământul liceal tehnologic sunt: mecanic/mecatronic, economic/servicii, resurse naturale și protecția mediului, agricol și lucrări publice. Aceste domenii de calificare sunt valabile și ca ofertă educațională pentru 2011-2012. Ar fi important de știut că în ultimii 3 ani au fost accesate 4 proiecte europene în domeniul educativ  tip Leonardo da Vinci în valoare de peste 180.000 E în Germania, Polonia și Portugalia la care au participat 55 elevi și 10 cadre didactice.

Galerie foto

-activitati -clasa de constructii Clasa profil Constructii -constructii -atelier -chimie -romana -fizica -marketing -biologie Informatica(2) corpul A,B,cantina,terenurile de sport Informatica(1) Camera din internatul scolii Corpul A ,intrarea in scoala Curtea scolii Cantina scolii Terenul de fotbal Holul de trecere din corpul A in corpul B Intrarea principala corpul B Hol parter poze din scoala 2009- Montijo (Portugalia)-tema: ,,Timpul invatarii pentru locuri de munca mai bune-experienta de lucru in domeniul comert in Portugalia”(IVT/2009),partener ASSOCIACAO PARA A FORMACAO PROFISISONAL E DESENVOLVIMENTO DE MONTIJO, finantator UE

2009-Wroclaw (Polonia)-tema: ,,Eforturi comune si intership pentru imbunatatirea competentelor in domeniul protectiei mediului inconjurator”( LdV/IVT/2009)Parteneri  Powiz  Sp.Z.O.O –Futurum,Wroclaw,Polonia, finantator UE coordonator prof. Dragan Gheorghe Competitie intre clasele din scoala invitata dna Iolanda Munteanu, pictor ateliere cu cadouri concurs corul scolii spectacol spectacol spectacol party probe probe party party party Portugalia Portugalia castigatorii concursului Activitate Activitate poezii Atelier in incinta Cantinei scolii longeviva... piesa FIVE O/CLOCK de Caragiale Atelier de pictura,pornind de la poeziile lui Mihai Eminescu Condus de prof. Lupu Daniel Actiune de ecologizare revista scolii cu participarea eleilor I. Maduta,poet care a locuit in Chisineu Cris Hol parter poze din scoala