Grupul Scolar Marasesti
Marasesti, Vrancea

Prezentare

Avem o bază materială bună, care permite o instruire de calitate, în vederea obţinerii de performanţe şcolare!

Se învaţă într-un singur schimb, dimineaţa. Laboratoarele de informatică sunt abecedare deschise pentru toţi elevii.

Ceea ce nu se vede, dar se intuieşte: o atmosfera destinsă şi distinsă, propice afirmării sensibilităţii adolescentine!

Instruirea practică se efectuează atât în atelierele proprii cât şi în cele ale unităţilor colaboratoare care vor fi şi viitorul loc de muncă al elevilor!

Cei ce nu reuşesc la facultăţi sau colegii îşi găsesc uşor loc de munca la firmele private cu profilul liceului.

"Fără şcoală să nu aştepte nimeni nici părinţi buni, nici fii buni şi, prin urmare, nici stat organizat şi bine cârmuit şi păstorit."

ION HELIADE RĂDULESCU

intrarea_principala 


Scoala a fost infiintata in 1918, an in care si-a inceput si activitatea.

Actualul Grup Scolar Marasesti a fost construit imediat dupa Primul Razboi Mondial ,la propunerea Maresalului Averescu sub deviza "Donati un leu pentru liceu". Constructia a fost executata dupa un plan al unui arhitect francez.Initial,a fost conceput cu destinatia de liceu militar pentru orfanii de razboi.In tara mai exista o singura constructie de acest fel .Din datele existente in arhiva scolii ,rezulta urmatoarele:primele clase primare au fost infiintate in 1918 ,clase mixte de baieti si fete, iar unitatea se numea "Scoala mixta". In anul 1920 clasele se separa :de baieti si cele de fete ,iar denumirea a devenit "Scoala primara urbana".Incepand cu anul 1928 -1929 ia fiinta clasa a V-a ,iar din 1934-1935 a functionat si "Scola de copii mici "-probabil gradinita actuala.Din anul 1949-1950 isi schimba denumirea in "Scoala elementara de 7 clase fete si baieti".

In anul 1954 se transforma in "Scoala medie mixta" avand si clase de a VIII-a , a IX-a si a X-a ,iar din 1959-1960 se infiinteaza clasa a XI-a si a VIII-a seral,iar unitatea se numeste "Scoala medie" care functioneaza sub aceasta denumire pana in 1972 cand capata denumirea de "Liceu de Cultura Generala ".Sub denumirea de "Liceu de chimie industriala" functioneaza din 1974 pana in 1988 ,pregatind forta de munca pentru Ministerul Industriei Chimice.In perioada 1988-1993 ,functioneaza sub denumirea "Liceul Industrial Marasesti" ce pregatea elevi atat la nivel de liceu ,cat si de scoala profesionala .In anul 1990 ,prin O.M. nr. 5627, unitatea trece de sub tutela Ministerului Industriei Chimice ,sub tutela Ministerului Invatamantului si Stiintei .Prin ordinul ministrului nr.5286 /25.06.1993 "Liceul Industrial Marasesti" se transforma in "Grupul Scolar Industrial Marasesti".

În prezent denumirea sa este Grup Şcolar Mărăşeşti.