LICEUL DE TRANSPORTURI AUTO ”TRAIAN VUIA” GALAȚI
Galati, Galati

Prezentare

Viziunea

       Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia” Galaţi - o şcoală reprezentativă, bazată pe profesionalism şi siguranţă, în care activează un grup socio-profesional caracterizat prin eficienţă şi flexibilitate, într-o societate în continuă dezvoltare.

Deviza

Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia” Galaţi te conduce pe drumul succesului!

 MISIUNEA

       Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia” îşi asumă misiunea de a pregăti specialişti în domeniul auto, capabili de a utiliza cunoştinţe ştiinţifice, tehnice şi cultural-umaniste, de a se integra în procesele tehnologice, economice şi social-culturale ale societăţii româneşti şi ale lumii contemporane, cu şanse reale în competiţia pe piaţa muncii şi care să le asigure elevilor o educaţie de calitate cu avantaje pe termen lung.

PROFILUL ACTUAL AL ŞCOLII

Prin Ordinul adjunctului Ministrului Învăţământului nr. 4497/9 iunie 1971 a luat fiinţă Şcoala Profesională Auto Galaţi în subordinea Ministerului Transporturilor şi Telecomunicaţiilor. La înfiinţare, în primul an şcolar, 1971-1972, Şcoala Profesională Auto Galaţi a avut 5 clase cu un efectiv de 180 de elevi, în anul I, proveniţi din judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea, pentru următoarele calificări profesionale:

- mecanic auto;

- tinichigiu vopsitor auto;

- electrician auto.

În perioada 1971 – 1975, în planul de investiţii al ITA Galaţi s-a prevăzut construirea unui complex şcolar în valoare de 12 milioane lei pentru 1200 de elevi. Echipa corpului profesoral care a deschis anul şcolar 1971 – 1972 era formată din 13 cadre didactice. Începuturile modeste ale şcolii au fost depăşite prin dezvoltarea bazei materiale, prin creşterea planului de şcolarizare, prin sporirea şi modernizarea constantă a parcului auto propriu.

Continuator al Grupului Şcolar Industrial de Transporturi Auto ,,Traian Vuia”, unitatea noastră şcolară a impus de-a lungul anilor o tradiţie în oferta educaţională gălăţeană prin ,,monopolul” specializării - mecanic auto, electrician auto, tinichigiu - vopsitor auto - polarizând ca un magnet interesul tinerilor care doreau să se specializeze în domeniul auto.

Interesul pentru unitatea şcolară era susţinut de faptul că elevii şcolii, la absolvire aveau pe lângă calificare (mecanic auto, electrician auto, tinichigiu-vopsitor auto) şi posibilitatea obţinerii permisului de conducere auto, categoriile B, C, şi E.

Ca o dovadă a calităţii pregătirii teoretice şi profesionale a elevilor şi a cadrelor didactice, a performanţelor şcolare obţinute la examenele şi concursurile naţionale unitatea de învăţământ a evoluat, în timp, astfel:

- 1971 – Şcoala Profesională Auto (Ordinul adjunctului Ministrului Învăţământului nr. 4497/9.06.1971);

- 1976 – Grupul Şcolar Auto;

- 1988 – Liceul Industrial nr. 5 şi în paralel, Şcoala Profesională nr. 6;

- 1991 – Grupul Şcolar Industrial de Transporturi Auto;

- 1996 – Grupul Şcolar Industrial de Transporturi Auto ,,Traian Vuia”;

- 2000 – Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (Ordin MEN nr. 4565/19.09.2000);

- 2018 – Liceul Tehnologic „Traian Vuia” (Ordin MEN nr. 5159/28.09.2018).

- 2019 – Liceul de Transporturi Auto „Traian Vuia” (HCL nr. 702/19.12.2018).

Astăzi, liceul nostru oferă avantajele cele mai potrivite celor care doresc să fie profesionişti competitivi în calificările tehnician electrician electronist auto, tehnician transporturi, mecanic auto şi tinichigiu vopsitor auto.