Scoala Gimnaziala Cimpulung la Tisa
Cimpulung la Tisa, Maramures

Prezentare

I. PREZENTARE GENERALĂ


În istoria bisericii reformate se menţionează că prima şcoală din localitate a fost construită alaturi de biserică în 1664, din material lemnos.
Primul învăţător, al cărui nume se consemnează în documentele bisericeşti din 1664 , a fost Ecsedi Ferencz.
Odată cu incendiul din 1778, când a ars mai mult de jumătate din comună, alături de biserică a ars şi şcoala. În urma incendiului s-a construit o şcoală nouă, care însă, a fost necorespunzătoare.
În data de 18 aprilie 1869 comunitatea a propus construirea altei şcoli . Cu toate acestea nu s–a trecut la efectuarea lucrării decât în 1910. Clădirea aparţinea bisericii, cuprindea 4 săli de clasă, iar ca material de construcţie s-a folosit piatra.
Învăţătorii locuiau în şcoală şi erau remuneraţi pentru activitatea depusă în produse agricole .
În afara şcolii confesionale mai funcţiona din 1910 şi o şcoală de stat, care s-a distrus foarte repede fiind construită din materiale necorespunzătoare. În anul 1964 s-a construit o nouă clădire, care în prezent găzduieşte ciclul primar.
După 1960, la clădirea principală s-a făcut o adăugire care cuprinde un laborator, o bibliotecă şi două săli de clasă, iar în 1985 s-a construit un atelier şcoală, care ulterior a fost transformat în sala de sport.
Cele doua grupe de grădiniţa funcţionează în două săli din incinta Primăriei.


Galerie foto

expoziţie cu lucrări plastice (schimb de materiale în cadrul parteneriatului “Punţi între sat şi oraş” cu Şc. Nr. 2, Sighetu-Marmaţiei). expoziţie cu lucrări plastice (schimb de materiale în cadrul parteneriatului “Punţi între sat şi oraş” cu Şc. Nr. 2, Sighetu-Marmaţiei). expoziţie de mărţişoare confecţionate de către elevi ,utilizând materiale ecologice, hârtie, carton, seminţe, scoici, muşchi, etc. expoziţie de mărţişoare confecţionate de către elevi ,utilizând materiale ecologice, hârtie, carton, seminţe, scoici, muşchi, etc. expoziţie de mărţişoare confecţionate de către elevi ,utilizând materiale ecologice, hârtie, carton, seminţe, scoici, muşchi, etc.